Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Το Ουκρανικό μέτωπο θα καταρρεύσει μόλις η Ρωσία συγκεντρώσει τις δυνάμεις της σε ένα μέρος

Politico: Το Ουκρανικό μέτωπο θα καταρρεύσει μόλις η Ρωσία συγκεντρώσει τις δυνάμεις της σε ένα μέρος
«Οι αξιωματικοί είπαν ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος κατάρρευσης του μετώπου στην περιοχή όπου οι Ρώσοι στρατηγοί αποφασίζουν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους», αναφέρει το Politico
Το μέτωπο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα καταρρεύσει εάν ο ρωσικός στρατός εξαπολύσει συγκεντρωμένη και συνδυασμένη επίθεση σε ένα σημείο, γράφει το Politico, επικαλούμενο υψηλόβαθμους ουκρανούς στρατιωτικούς.
«Οι αξιωματικοί είπαν ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος κατάρρευσης του μετώπου στην περιοχή όπου οι Ρώσοι στρατηγοί αποφασίζουν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους», αναφέρει το Politico.
Μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στην κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας, οι διοικητές ονόμασαν την αριθμητική υπεροχή του ρωσικού στρατού και τη μαζική χρήση βομβών ολίσθησης.
Ένας από τους αξιωματικούς πρόσθεσε ότι η Δύση δεν βοηθά πλέον την Ουκρανία να αντιμετωπίσει την επίθεση της Ρωσίας.
«Έχουμε μια στρατιωτική κρίση.
Η Ρωσία συγκεντρώνει πόρους και θα είναι έτοιμη για ένα ισχυρό χτύπημα τον Αύγουστο ή και νωρίτερα» τόνισε Ουκρανικός αξιωματικός.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει πάνω από 80.000 στρατιωτικό προσωπικό, 14.000 μονάδες διαφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 1.200 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.
Δήλωσε επίσης ότι οι Ουκρανοί, μετά την αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης, προσπαθούν ανεπιτυχώς να αποκτήσουν βάση σε ορισμένες γραμμές και ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να ωθεί τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προς τα δυτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης