Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Lukashenko: Η Λευκορωσία ετοιμάζεται για πόλεμο

Βόμβα Lukashenko: Η Λευκορωσία ετοιμάζεται για πόλεμο
O Lukashenko πάντως διευκρίνισε πως η Λευκορωσία έχει ειρηνευτικές προθέσεις
"Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο και το λέω ανοιχτά", τόνισε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko, κατά τη διάρκεια σημερινής του επίσκεψης στο Γρόντνο, στα σύνορα με την Πολωνία και τη Λιθουανία.
Ο Lukashenko πάντως διευκρίνισε πως η Λευκορωσία έχει ειρηνευτικές προθέσεις.
"Μην πιστεύετε κανέναν που λέει ότι θέλουμε να πολεμήσουμε", ανέφερε με δηλώσεις του, ενώ πρόσθεσε πως "δεν χρειάζεται να απειλήσουμε κανέναν, δεν θέλουμε κανένα ξένο έδαφος".
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας είπε πως η χώρα του εξοπλίζει τον στρατό της για να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο επίθεσης, κατηγορώντας τα μέλη του ΝΑΤΟ, την Πολωνία και την Λιθουανία, ότι προετοιμάζονται για πόλεμο κατασκευάζοντας οχυρώσεις και αγοράζοντας επιθετικά όπλα.
Διαβεβαίωσε επίσης τους κατοίκους του Γκρόντνο, το οποίο ήταν πολωνικό έδαφος μεταξύ των πολέμων, λέγοντας τους: "Ανήκετε σε εμάς. Δεν θα σας παραδώσουμε σε κανέναν".
Στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, ο Lukashenko επέτρεψε να χρησιμοποιηθεί η Λευκορωσία για την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων για την εισβολή στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε το 2022.
Στο Γκομέλ, στο αντίθετο άκρο της Λευκορωσίας, στα σύνορα με τη Ρωσία και την Ουκρανία, η Λευκορωσική Εθνοφρουρά ξεκίνησε τριήμερη άσκηση για να δοκιμάσει την ετοιμότητα των αξιωματικών της, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στο Μινσκ.
Θα γίνει άσκηση για στρατολόγηση εθελοντών για την άμυνα σε περιόδους πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης