Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rutte: Η Ολλανδία θα αναπτύξει σύστημα Patriot στη Λιθουανία

Rutte: Η Ολλανδία θα αναπτύξει σύστημα Patriot στη Λιθουανία
Ο Λιθουανός πρόεδρος χαιρέτισε την απόφαση
Σχετικά Άρθρα
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας γνωστοποίησε σήμερα 2/4 ότι η χώρα του πρόκειται να αναπτύξει προσωρινά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στη Λιθουανία.
«Οι ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται επί του παρόντος ώστε μια μονάδα της αντιαεροπορικής άμυνας Patriot να πραγματοποιήσει άσκηση στη Λιθουανία αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Mark Rutte μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βίλνιους, έχοντας στο πλευρό του τον Λιθουανό πρόεδρο Gitanas Nausėda.
«Τα σύνορα της Λιθουανίας είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, κάτι που τα κάνει και δικά μας σύνορα (…) και θα τα υπερασπιστούμε», πρόσθεσε.
Ο Gitanas Nausėda χαιρέτισε την απόφαση, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «ένα σημαντικό βήμα» προς την υλοποίηση ενός μοντέλου κυκλικής εναλλαγής συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας. «Πρέπει όλοι μας να θυμίσουμε ότι η περιοχή της Βαλτικής και όλη η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ συνιστούν την πρώτη γραμμή άμυνας της Συμμαχίας», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας ανέφερε ότι η ανάπτυξη του ολλανδικού συστήματος θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης