Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκωτία: Ταφόπλακα στην ελευθερία – Με σύλληψη απειλείται η συγγραφέας του Harry Potter επειδή διαμαρτυρήθηκε για... τον ορισμό των τρανς ατόμων

Σκωτία: Ταφόπλακα στην ελευθερία – Με σύλληψη απειλείται η συγγραφέας του Harry Potter επειδή διαμαρτυρήθηκε για... τον ορισμό των τρανς ατόμων
Το Ηνωμένο Βασίλειο βαδίζει σταθερά στο μονοπάτι της woke παράνοιας
Σχετικά Άρθρα
Κάλεσμα στη αστυνομία να τη συλλάβει απηύθυνε η συγγραφέας του Harry Potter, J. K. Rowling, στον απόηχο των αλλαγών στον σκωτσέζικο νόμο περί εγκλημάτων μίσους.
Η J. K. Rowling αμφισβήτησε το νέο νόμο της Σκωτίας για τα «εγκλήματα μίσους» σε μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενη στον «λανθασμένο προσδιορισμό των τρανς ατόμων».
Δήλωσε επίσης ότι «η ελευθερία του λόγου και των πεποιθήσεων» θα τερματιζόταν εάν η ακριβής περιγραφή του βιολογικού φύλου ήταν... παράνομη.
Παραδόξως, ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak υπερασπίστηκε τη συγγραφέα και το δικαίωμα της «Ελευθερίας του Λόγου» και δήλωσε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ποινικοποιούνται για θέματα όπως στην ταυτότητα των τρανσέξουαλ και τον σεξουαλικο προσανατολισμό.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Jo Farrell δήλωσε πρόσφατα ότι οι νέοι νόμοι θα εφαρμοστούν «με τρόπο», υποσχόμενος ότι θα υπάρξει «στενός έλεγχος» του τρόπου εφαρμογής της νομοθεσίας και των αναφορών που λαμβάνονται. Ο σκιώδης καγκελάριος των Εργατικών στο Δουκάτο του Λάνκαστερ Pat McFadden, δήλωσε στο Sky News ότι η J. K. Rowling δεν πρέπει να συλληφθεί και ότι δικαιούται να έχει την άποψή της.
Πρόσθεσε ότι ήταν αρκετά μεγάλη παράλειψη να μην συμπεριληφθεί ο μισογυνισμός στη νομοθεσία και ότι οι Εργατικοί «δεν σχεδιάζουν να νομοθετήσουν νέα εγκλήματα σε αυτόν τον τομέα», αν έρθουν στην εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης