Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Τη νέα ηγεσία του πολεμικού ναυτικού ανακοίνωσε ο υπουργός άμυνας Shoigu

Ρωσία: Τη νέα ηγεσία του πολεμικού ναυτικού ανακοίνωσε ο υπουργός άμυνας Shoigu
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας σημείωσε ότι βαραίνει τεράστια ευθύνη τους ώμους των νέων διοικητών
Ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu ανακοίνωσε τον διορισμό νέων διοικητών του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τα νεοδιορισθέντα στρατιωτικά στελέχη.
«Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός του Στρατού Sergei Shoigu, ανακοίνωσε το διάταγμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τον διορισμό του ναυάρχου Alexander Moiseev ως Ανώτατου Διοικητή του Ναυτικού, του Αντιναυάρχου Konstantin Kabantsov, ως Διοικητή του Βόρειου Στόλου, και του Αντιναυάρχου Sergei Pinchuk ως Διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας», τόνισε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΑΜ
Ο υπουργός συνεχάρη το στρατιωτικό προσωπικό για τη λήψη νέων θέσεων και σημείωσε ότι τους ώμους τους βαραίνει τεράστια ευθύνη.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι νέοι διοικητές θα ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα που τους έχουν θέσει ο πρόεδρος, το υπουργείο Άμυνας και ολόκληρη η χώρα.

Ποιός είναι ο νέος ΓΕΝ της Ρωσίας

moiseev.JPG

Ο Alexander Moiseev διετέλεσε επικεφαλής του βόρειου στόλου από το 2019, όταν αντικατέστησε τον Nikolai Evmenov, ο οποίος στη συνέχεια έγινε ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού.
Στον ναύαρχο απονεμήθηκε το μετάλλιο Χρυσό Αστέρι, δύο Τάγματα Θάρρους και το Τάγμα Στρατιωτικής Αξίας.
Στις 21 Μαρτίου, εισήχθη ως εν ενεργεία αρχιστράτηγος του Πολεμικού Ναυτικού στην τελετή επίδοσης κύπελλων πλοίων σε πληρώματα υποβρυχίων στην Κρονστάνδη.

kabantsov.JPG

Από το 2010 έως το 2016, ο Konstantin Kabantsov υπηρέτησε ως διοικητής της 24ης υποβρυχιακής μεραρχίας του Βόρειου Στόλου.
Από το 2018 έως το 2020, διοικούσε τη ναυτική βάση της Λευκής Θάλασσας του Βόρειου Στόλου και από το 2020 έως το 2021, τον Στόλο Primorsky του Στόλου του Ειρηνικού.
Το 2021 διορίστηκε στη θέση του αρχηγού του επιτελείου - πρώτου υποδιοικητή του Βόρειου Στόλου.
Στις 21 Μαρτίου 2024, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τον διορισμό του Kabantsov ως αναπληρωτή διοικητή του Βόρειου Στόλου.

pinchev.JPG

Ο αντιναύαρχος Sergei Pinchuk διοικούσε τον Στόλο της Κασπίας του Ναυτικού από το 2016 έως το 2021.
Στη συνέχεια διορίστηκε στη θέση του αρχηγού του επιτελείου - πρώτου αναπληρωτή διοικητή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης