Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντικαθιστούν την έλλειψη πυρομαχικών με drones

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντικαθιστούν την έλλειψη πυρομαχικών με drones
Σύμφωνα με τον στρατηγό Kartapolov, βουλευτή της Κρατικής Δούμας και πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, ο λόγος για αυτόν τον επαναπροσανατολισμό είναι η μείωση του αποθέματος συμβατικών πυρομαχικών στον ουκρανικό στρατό, καθώς και η μείωση του όγκου των δυτικών προμηθειών όπλων
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) καταφεύγουν όλο και περισσότερο στη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) στις επιχειρήσεις τους.
Σύμφωνα με τον στρατηγό Kartapolov, βουλευτή της Κρατικής Δούμας και πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, ο λόγος για αυτόν τον επαναπροσανατολισμό είναι η μείωση του αποθέματος συμβατικών πυρομαχικών στον ουκρανικό στρατό, καθώς και η μείωση του όγκου των δυτικών προμηθειών όπλων.
Ο Kartapolov υποστηρίζει ότι τόσο η Ευρώπη όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε πυρομαχικά, με αποτέλεσμα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να αναγκάζονται να κάνουν τη μέγιστη χρήση της μη επανδρωμένης τεχνολογίας.
Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από πρόσφατα γεγονότα στη Δημοκρατία του Ταταρστάν, όπου επιχειρήσεις στις πόλεις Elabuga και Nizhnekamsk δέχθηκαν επίθεση από ουκρανικά UAV.
Παρά την απουσία σημαντικής καταστροφής και τη διατήρηση της παραγωγικής ικανότητας, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των επιθέσεων στην Yelabuga. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ταταρστάν, η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.
Στο Nizhnekamsk, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, στόχος της επίθεσης με drone ήταν το διυλιστήριο πετρελαίου Taneco. Η φωτιά που προκλήθηκε από την επίθεση με drone περιορίστηκε και σβήστηκε μέσα σε 20 λεπτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης