Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Καμία βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση δεν μπορεί να εκφοβίσει τους λαούς Ρωσίας και Λευκορωσίας

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Καμία βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση δεν μπορεί να εκφοβίσει τους λαούς Ρωσίας και Λευκορωσίας
Σύμφωνα με τον Lavrov, η Μόσχα και το Μινσκ από κοινού θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις πιο σοβαρές απειλές και προκλήσεις
Oι κοινές προκλήσεις ευνοούν τη συνοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων και καμία βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση δεν μπορεί να τους εκφοβίσει και να υπονομεύσει το ηθικό τους, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov στον Λευκορώσο ομόλογό του Sergey Aleinik, σε συγχαρητήριο μήνυμα με την ευκαιρία της Ημέρας Ενότητας Ρωσίας-Λευκορωσίας.
"Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές μου με την ευκαιρία της κοινής μας γιορτής: της Ημέρας Ενότητας των Λαών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας", σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το TASS.
"Καμία βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση δεν μπορεί να εκφοβίσει και να κάμψει το πνεύμα των Ρώσων και των Λευκορώσων, οι οποίοι είναι τώρα αναγκασμένοι να θρηνήσουν την ίδια ημέρα τα θύματα των ναζιστικών μπράβων όχι μόνο του Χατίν, αλλά και του Κρασνογκόρσκ (τόπος της τρομοκρατικής επίθεσης).
Αντιθέτως, οι κοινές δύσκολες δοκιμασίες μας ενώνουν ακόμη περισσότερο, ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας να βάλουμε τέλος στο κακό που εκπορεύεται από τις μισητές ιδεολογίες του νεοναζισμού και του θρησκευτικού εξτρεμισμού", τόνισε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον Lavrov, η Μόσχα και το Μινσκ από κοινού θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν "τις πιο σοβαρές απειλές και προκλήσεις που θέτει η συλλογική Δύση και οι ουκρανικές μαριονέτες της, να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ρώσων και των Λευκορώσων".
"Βασίζομαι στη συνέχιση του παραδοσιακά στενού συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών εξωτερικής πολιτικής μας στην παγκόσμια σκηνή σύμφωνα με το Πρόγραμμα Συντονισμένων Δράσεων για το 2024-2026.
Είμαστε αποφασισμένοι να παράσχουμε εμπεριστατωμένη διπλωματική υποστήριξη για την πολύπλευρη διμερή συνεργασία και τις εντατικές διαδικασίες ολοκλήρωσης στο πλαίσιο του κράτους της Ένωσης [Ρωσίας-Λευκορωσίας], της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS)", επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης