Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νότια Κορέα δήμευσε ρωσικά πλοία για ύποπτους δεσμούς με τη Βόρεια Κορέα

Η Νότια Κορέα δήμευσε ρωσικά πλοία για ύποπτους δεσμούς με τη Βόρεια Κορέα
Ρωσία και Βόρεια Κορέα έχουν αρνηθεί την ύπαρξη συμφωνίας για τα όπλα
Στη δήμευση δύο πλοίων που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή σε στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας, προχώρησε η Νότια Κορέα.
Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι δύο ρωσικοί οργανισμοί και δύο άτομα που εμπλέκονται στη χρηματοδότηση της πυρηνικής και πυραυλικής ανάπτυξης της Πιονγκγιάνγκ έχουν επίσης πληγεί με κυρώσεις.
Τα δύο πλοία στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις "μετέφεραν μεγάλες ποσότητες εμπορευματοκιβωτίων και στρατιωτικές προμήθειες μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας", ανέφερε το υπουργείο.
"Η στρατιωτική συνεργασία, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου όπλων Ρωσίας-Βόρειας Κορέας, αποτελεί σαφή παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και μια πράξη που απειλεί σοβαρά την ειρήνη και τη σταθερότητα όχι μόνο στην κορεατική χερσόνησο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο", συνέχισε το υπουργείο.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει καλέσει τη Μόσχα να σταματήσει την "παράνομη συνεργασία" της με την Πιονγκγιάνγκ και έχει υποσχεθεί να λάβει περαιτέρω μέτρα, αν χρειαστεί, σημειώνει το Sky News.
Τόσο η Ρωσία όσο και η Βόρεια Κορέα έχουν αρνηθεί την ύπαρξη μιας συμφωνίας για τα όπλα μεταξύ των χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης