Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προέλαση Ρώσων σε Zaporizhia, Donetsk – Απελευθέρωσαν 5 οικισμούς σε ένα μήνα

Προέλαση Ρώσων σε Zaporizhia, Donetsk – Απελευθέρωσαν 5 οικισμούς σε ένα μήνα
Στα χέρια των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων εδάφη 403 τετραγωνικών χιλιομέτρων
Στην απελευθέρωση 5 οικισμών στην κατεύθυνση της Zaporizhia και του Donetsk έχουν προχωρήσει οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως μέσα σε έναν μήνα κατάφεραν να ελέγξουν τους οικισμούς Nevelskoye, Orlovka, Tonenkoye, Krasnoye στην περιοχή του Donetsk και να καταλάβουν το χωριό Mirnoye στη Zaporizhia.
«Χάρη στο θάρρος και στον επαγγελματισμό του στρατιωτικού μας προσωπικού, τον περασμένο μήνα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk απελευθερώθηκαν οι οικισμοί Nevelskoye, Orlovka, Tonenkoye, Krasnoye και το χωριό Mirnoye στην περιοχή Zaporozhia.
Συνολικά, από αρχές του έτους, 403 τετραγωνικά χιλιόμετρα της επικράτειας των νέων περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν τεθεί υπό τον έλεγχό μας» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, αναφέροντας πως οι Ουκρανοί προσπαθούν ανεπιτυχώς να αποκτήσουν εδάφη σε ορισμένες περιοχές του μετώπου.
Σύμφωνα με τον Shoigu, ο ρωσικός στρατός αποκρούει όλες τις αντεπιθέσεις των Ουκρανών, τους οποίους και απωθεί όλο και περισσότερο προς τα δυτικά.
O Shoigu ανακοίνωσε ότι έως τα τέλη του 2024 θα λειτουργούν επτά στρατόπεδα στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk.

Πάνω από 80.000 οι νεκροί Ουκρανοί το 2024

Επιπλέον, ο Shoigu υποστήριξε πως οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 80.000 στρατιώτες από την έναρξη του 2024.
«Από τον Ιανουάριο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει πάνω από 80.000 στρατιωτικό προσωπικό, 14.000 μονάδες διαφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 1.200 τανκ και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης»  υπογράμμισε ο Shoigu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης