Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί οι «τερατώδεις» βόμβες FAB-3000 των 3 τόνων της Ρωσίας θα είναι... game changer στο μέτωπο της Ουκρανίας

Γιατί οι «τερατώδεις» βόμβες FAB-3000 των 3 τόνων της Ρωσίας θα είναι... game changer στο μέτωπο της Ουκρανίας
Η FAB-3000 είναι ένα θανατηφόρο «έξυπνο» όπλο με βεληνεκές
Το FAB-3000 είναι ένα πυρομαχικό πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να καταστρέψει άπειρους στόχους, συμπεριλαμβανομένων οχυρών βιομηχανικών εγκαταστάσεων, υπόγειων κατασκευών και φραγμάτων.
Οι «τερατώδεις» βόμβες FAB-3000 των τριών τόνων της Ρωσίας θα μπορούσαν να αποδειχθούν «game changer» στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην αναλυτής πληροφοριών της CIA  Larry Johnson στο κανάλι YouTube Judging Freedom.
Συγκεκριμένα, η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το FAB-3000 για να καταστρέψει γέφυρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων πάνω από τον ποταμό Dnepr, είπε σχετικά ο Johnson.
"Οι βόμβες FAB-3000 κιλών είναι τέτοιες που μπορούν πραγματικά να καταστρέψουν αυτές τις γέφυρες. Και όταν τεθεί knock out μια γέφυρα, θα κόψετε τη δυνατότητα της ουκρανικής ηγεσίας να προμηθεύει στρατεύματα που βρίσκονται ανατολικά του ποταμού Dnepr.
Έτσι είναι σαν να περικυκλώνεις τον ουκρανικό στρατό χωρίς στην πραγματικότητα να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις στρατιωτική δύναμη με μια άμεση αντιπαράθεση», επεσήμανε ο πρώην αναλυτής της CIA.
Υπενθύμισε ότι οι FAB-3000 είναι ικανές «να ανοίξουν τρύπες σε αμυντικές τοποθεσίες, επομένως δεν μπορούν πλέον οι Ουκρανοί να κυνηγούν απλώς στην τάφρο ή σε ένα καταφύγιο και να προσπαθούν να περιμένουν τους Ρώσους».

«Τεράστια καταστροφική επίδραση της FAB-3000»

Οι δηλώσεις του έγιναν αφότου ο Βίκτορ Λιτόβκιν, ένας βετεράνος αξιωματικός του σοβιετικού και ρωσικού στρατού και στρατιωτικός δημοσιογράφος, είπε στο Sputnik για την «τεράστια καταστροφική επίδραση της FAB-3000».
«Μπορούν να χτυπήσουν σε ισχυρά σημεία και σε υπόγεια, ενισχυμένα με σκυρόδεμα σημεία διοίκησης.
Μπορούν να διεισδύσουν στους στόχους τους, εκρήγνυνται και καταστρέφοντας τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων υπόγειων αποθηκών, κάτω από σκεπές ενισχυμένες με σκυρόδεμα κ.λπ. Φυσικά, μπορούν επίσης να χτυπήσουν τον εχθρό προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού. Πρόκειται για πολύ ισχυρές βόμβες γιατί προκαλούν τεράστιες καταστροφές», επεσήμανε ο Λιτόβκιν.
Εξοπλισμένο με κιτ UMPK [ενοποιημένη μονάδα ολίσθησης και διόρθωσης], η FAB-3000 είναι ένα θανατηφόρο «έξυπνο» όπλο με βεληνεκές, πρόσθεσε.
"Το αεροσκάφος μπορεί να αποφύγει την είσοδο στην περιοχή κάλυψης της αντιαεροπορικής άμυνας του εχθρού, να ρίξει τη βόμβα και θα πετάξει στον στόχο και θα προκαλέσει ζημιά, εκπληρώνοντας την αποστολή του. Αυτά είναι τα πλεονεκτήματά του - ισχύς και ακρίβεια", είπε ο παρατηρητής.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη της μαζικής παραγωγής των εναέριων βομβών υψηλής έκρηξης FAB-3000.
Η ανακοίνωση έγινε καθώς ο υπουργός Άμυνας Shoigu επισκέφθηκε ένα στρατιωτικό εργοστάσιο στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ, το οποίο παράγει όπλα που κυμαίνονται από πυροβολικό και πυρομαχικά τανκς μέχρι βόμβες πολλαπλών τόνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης