Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση και η Α.Ι. βοηθούν την Ουκρανία στο σχεδιασμό επιθέσεων με drones κατά της Ρωσίας

Η Δύση και η Α.Ι. βοηθούν την Ουκρανία στο σχεδιασμό επιθέσεων με drones κατά της Ρωσίας
Κάθε drone διαθέτει επεξεργαστή με δορυφορικά δεδομένα και δεδομένα εδάφους, ενώ δεν δίνονται πληροφορίες για το ποιος προμηθεύει με αυτήν την τεχνολογία τους Ουκρανούς.
Κράτη της Δύσης συνδράμουν την Ουκρανία στο σχεδιασμό επιθέσεων με drones κατά στόχων στο έδαφος της Ρωσίας, ενώ σημαντικό ρόλο σε αυτές τις επιθέσεις φαίνεται να διαδραματίζει και η… Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ).
Δημοσίευμα του CNN επικαλείται πηγή με γνώση στο ουκρανικό πρόγραμμα drones, η οποία υποστηρίζει πως «οι πτήσεις αυτές των drones έχουν καθοριστεί εκ των προτέρων με τους συμμάχους μας».
«Το UAV ακολουθεί ένα σχέδιο πτήσης που μας επιτρέπει να χτυπάμε στόχους με ακρίβεια μέτρων» επισημαίνει η πηγή, αναφέροντας πως σε περίπτωση εμπλοκής του σήματος GPS σε ορισμένες περιοχές, η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι αυτή που αναλαμβάνει την ευθύνη για την ακρίβεια της καθοδήγησης των drones..
Όπως αναφέρεται, κάθε drone διαθέτει επεξεργαστή με δορυφορικά δεδομένα και δεδομένα εδάφους, ενώ δεν δίνονται πληροφορίες για το ποιος προμηθεύει με αυτήν την τεχνολογία τους Ουκρανούς.

Μαζικές επιθέσεις

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ουκρανία ανακοίνωσε πως έπληξε με drone ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Ρωσίας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων από τη γραμμή του μετώπου.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, ουκρανικά drones έπληξαν στόχους στη Δημοκρατία του Tatarstan, στη Yelabuga μια βιομηχανική περιοχή νοτιοανατολικά της Μόσχας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά σε διυλιστήριο και να υπάρξουν τραυματίες.
Επιπλέον, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν ένα ακόμα ουκρανικό drone κοντά στο διυλιστήριο Taneco της πετρελαϊκής εταιρείας Tatneft, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, στην πόλη Nizhnekamsk.
Όπως αναφέρει ο κυβερνήτης του Tatarstan Rustam Minnikhanov, οι επιθέσεις αυτές δεν προκάλεσαν μεγάλες ζημιές και δεν επηρέασαν τη λειτουργία των εργοστασίων.
Σημειώνεται πως οι Ουκρανοί έχουν επιτεθεί σε πολλά ρωσικά διυλιστήρια από τις αρχές Μαρτίου σε διάφορες ρωσικές περιοχές.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως πρόσφατα οι ΗΠΑ κάλεσαν την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις σε ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση της παγκόσμιας τιμής του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης