Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτική άνοδος για τις ευρωπαϊκές αγορές στην αρχή του τριμήνου - O DAX +0,2%

Επιφυλακτική άνοδος για τις ευρωπαϊκές αγορές στην αρχή του τριμήνου - O DAX +0,2%
Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν το πρώτο τρίμηνο του 2024 περίπου 6,8% υψηλότερα την Πέμπτη
Με κέρδη διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι μεγάλες αγορές επέστρεψαν μετά το τριήμερο του Καθολικού Πάσχα και οι επενδυτές έβλεπαν μπροστά στην έναρξη του νέου εμπορικού τριμήνου.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,2%, στις 18.533 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,6%, στις 8.001 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 8.230 με άνοδο 0,3%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται 0,4% στις 34.833 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,36%, με την πλειονότητα των κλάδων και των κυριότερων χρηματιστηρίων να διαπραγματεύονται στο πράσινο.
Οι μετοχές των ορυχείων κέρδισαν 1,6%.
Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν το πρώτο τρίμηνο του 2024 περίπου 6,8% υψηλότερα την Πέμπτη, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να δείχνουν ότι οι πιέσεις από τις υψηλότερες τιμές υποχωρούν.
Στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ οδήγησαν σε κέρδη, καθώς η μετοχή της Xiaomi σημείωσε άνοδο, ενώ οι επενδυτές αξιολόγησαν τα οικονομικά στοιχεία από τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν το πρωί της Τρίτης, αφού ο S&P 500 και ο Dow Jones ξεκίνησαν τον Απρίλιο με πτώση.

Ευρωζώνη: Eπιδεινώθηκε η ύφεση στη μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάρτιο 2024

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη σημείωσε περαιτέρω επιδείνωση τον Μάρτιο, καθώς συρρικνώθηκε με πιο απότομο ρυθμό από ό,τι τον Φεβρουάριο, με τη ζήτηση να μειώνεται, σύμφωνα με έρευνα που έδειξε ωστόσο άνοδο της αισιοδοξίας.
Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της HCOB για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη, που καταρτίζεται από την S&P Global, υποχώρησε στο 46,1 τον Μάρτιο από 46,5 τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας την προκαταρκτική εκτίμηση για 45,7, αλλά παραμένοντας κάτω από το όριο του 50 που υποδηλώνει αύξηση της δραστηριότητας για 21ο μήνα.
O δείκτης μέτρησης της παραγωγής, ο οποίος τροφοδοτεί τον σύνθετο δείκτη PMI που αναμένεται την Πέμπτη και θεωρείται καλός δείκτης της οικονομικής υγείας, αυξήθηκε από 46,6 τον Φεβρουάριο σε 47,1, βελτιώνοντας την εκτίμηση για 46,8.
"Είναι λίγο αποκαρδιωτικό: τους τελευταίους οκτώ μήνες, η μεταποιητική βιομηχανία ανέβαινε σταδιακά τη σκάλα του δείκτη PMI παραγωγής, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στα τάρταρα", δήλωσε στο Reuters ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Hamburg Commercial Bank.

Οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν την ταχύτερη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2022

Σύμφωνα με το CNBC, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 1,6% τον Μάρτιο 2024, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σημειώνοντας την ταχύτερη αύξηση από τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με νέα στοιχεία του βρετανικού Nationwide.
Οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,2% τον Μάρτιο σε επίπεδο μήνα, καταγράφοντας την πρώτη πτώση από τον Δεκέμβριο του 2023 μετά από αύξηση 0,7% τον Φεβρουάριο.
"Η δραστηριότητα έχει ανακάμψει από τα αδύναμα επίπεδα που επικρατούσαν προς το τέλος του 2023, αλλά παραμένει σχετικά υποτονική με βάση τα ιστορικά πρότυπα", δήλωσε ο Robert Gardner, επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide.
"Αυτό αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων. Ενώ τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων είναι χαμηλότερα από τις κορυφές που παρατηρήθηκαν στα μέσα του 2023, παραμένουν αρκετά πάνω από τα χαμηλά επίπεδα που επικρατούσαν μετά την πανδημία", πρόσθεσε, σύμφωνα με το CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης