Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράνομα πρόεδρος της Ουκρανίας μετά τις 20 Μαΐου ο Zelensky – Λήγει η θητεία του

Παράνομα πρόεδρος της Ουκρανίας μετά τις 20 Μαΐου ο Zelensky – Λήγει η θητεία του
Τα διατάγματα που θα εκδίδει, δεν θα έχουν καμία νομική ισχύ τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov
Μετά τις 20 Μαΐου, όταν θα λήξει η προεδρική του θητεία, ο Volodymyr Zelensky θα είναι … ένας απατεώνας, καθώς τα διατάγματα που θα εκδίδει, δεν θα έχουν καμία νομική ισχύ επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov.
«Ο Zelensky στα τέλη Μαΐου θα γίνει ένας απατεώνας, παράνομος, ένα πρόσωπο που σφετερίστηκε την εξουσία με όλες τις επακόλουθες συνέπειες.
Και ποιες είναι οι συνέπειες;
Οι συνέπειες είναι πολύ απλές - ούτε ένας από τους κανονισμούς που θα εκδίδονται από αυτόν δεν θα έχει νομική ισχύ» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Azarov.
Όπως λέει, το Σύνταγμα της Ουκρανίας ορίζει ξεκάθαρα ότι η θητεία του προέδρου είναι πενταετής και ότι η δυνατότητα επέκτασης των εξουσιών του σε περίπτωση εισαγωγής στρατιωτικού νόμου παρέχεται μόνο από τη Βουλή.
Υπενθυμίζεται πως οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία επρόκειτο να διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου 2024, ωστόσο αυτές ματαιώθηκαν λόγω του στρατιωτικού νόμου και της γενικής επιστράτευσης, με τον Zelensky να επισημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλη στιγμή για εκλογές.
Σύμφωνα με τον Azarov, ο Zelensky θα χάσει όλες του τις εξουσίες από την 21η Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης