Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, ύψους 2 δισ. δολ.

UBS: Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, ύψους 2 δισ. δολ.
Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η UBS
Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η UBS, από το οποίο έως και 1 δισ. δολάρια αναμένεται να πραγματοποιηθεί φέτος.
"Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, το 2024 αναμένουμε να επαναγοράσουμε έως και 1 δισ. δολάρια ΗΠΑ από τις μετοχές μας, ξεκινώντας μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της UBS και της Credit Suisse, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου", ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
"Φιλοδοξία μας είναι οι επαναγορές μετοχών να ξεπεράσουν το επίπεδο που είχαμε πριν από την εξαγορά μέχρι το 2026".
Το νέο πρόγραμμα ακολουθεί την ολοκλήρωση της επαναγοράς του 2022, κατά την οποία αγοράστηκαν 298,5 εκατομμύρια μετοχές της, ήτοι το 8,62% των μετοχών της αξίας 5,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την UBS.
Οι επαναγορές πραγματοποιούνται όταν οι επιχειρήσεις αγοράζουν τις δικές τους μετοχές στο χρηματιστήριο, μειώνοντας το ποσοστό των μετοχών που βρίσκονται στα χέρια των επενδυτών. Προσφέρουν έναν τρόπο στις εταιρείες να επιστρέφουν μετρητά στους μετόχους -μαζί με τα μερίσματα- και συνήθως συμπίπτουν με την άνοδο της μετοχής μιας εταιρείας, καθώς οι μετοχές λιγοστεύουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης