Τελευταία Νέα
Διεθνή

Foreign Policy: Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στη Ρωσία στην Αρκτική

Foreign Policy: Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στη Ρωσία στην Αρκτική
«Τα μεγάλα κενά παραμένουν στην άμυνα του ΝΑΤΟ», σύμφωνα με τη Liselotte Odgaard
Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν διαθέτουν τους πόρους για να πολεμήσουν τη Ρωσία στην Αρκτική, ακόμη και μετά την επέκταση του μπλοκ προς τα βόρεια, έγραψε η Liselotte Odgaard, ανώτερη αναλύτρια του Hudson Institute σε ένα άρθρο για το Foreign Policy.
«Ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη τη Φινλανδία και τη Σουηδία, η συμμαχία του ΝΑΤΟ στερείται στρατιωτικής παρουσίας στον Βορρά.
Είναι προφανές ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι καλά προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας στην Αρκτική»
Η Liselotte Odgaard σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Δανία, η Σουηδία και η Φινλανδία δεν προετοίμασαν το ναυτικό τους για επιχειρήσεις σε μεγάλα γεωγραφικά πλάτη, ενώ ο νορβηγικός στόλος δεν έχει αρκετούς πόρους για να υποστηρίξει ανεξάρτητα την πλευρά του ΝΑΤΟ στην Αρκτική.
Σύμφωνα με την ειδικό, οι τρέχουσες δυνατότητες της συμμαχίας δεν επαρκούν για την αξιόπιστη αναγνώριση των πυρηνικών υποβρυχίων του ρωσικού ναυτικού που δραστηριοποιούνται στην Αρκτική.
Πρώτα απ 'όλα, κατά τη γνώμη το ΝΑΤΟ δεν διαθέτει πλοία εξοπλισμένα με αεράμυνα και ανθυποβρυχιακά όπλα ικανά να επιχειρούν στον πάγο.
«Τα μεγάλα κενά παραμένουν στην άμυνα του ΝΑΤΟ», κατέληξε η Liselotte Odgaard.
Νωρίτερα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Gerasimov επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Δύση αυξάνει τη στρατιωτική παρουσία της στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη της Αρκτικής και αναπτύσσει στρατιωτικές υποδομές εκεί.
Εξήγησε ότι η Ρωσία, με τη σειρά της, ανέπτυξε τα στρατεύματά της σε αυτή την περιοχή όχι για να επιδείξει δύναμη, αλλά για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της οικονομικής ανάπτυξης της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης