Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump κατέβαλε τα 175 εκατ. δολάρια, αποφεύγει κατασχέσεις

ΗΠΑ: Ο Trump κατέβαλε τα 175 εκατ. δολάρια, αποφεύγει κατασχέσεις
Είχε καταδικαστεί από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για απάτη της εταιρείας του
Αξιόγραφο 175 εκατομμυρίων δολαρίων κατέθεσε ως εγγύηση ο Donald Trump προκειμένου να αποτρέψει το σενάριο συντηρητικών κατασχέσεων περουσιακών του στοιχείων, απόρροια της απόφασης δικαστηρίου της Νέας Υόρκης που τον είχε καταδικάσει για απάτη της εταιρείας του.
Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο είχε κρίνει τον Trump ένοχο για τεχνητή διόγκωση της αξίας των ακινήτων του κατά δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μπορεί να εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους δανεισμού και ασφαλίσεων.
Η δικαστική απόφαση προέβλεπε αρχικά - στις 16 Φεβρουαρίου - πως ο Trump θα έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των 454 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο το Εφετείο αποφάσισε στις 25 Μαρτίου να αναστείλει την επιβολή της πρωτόδικης απόφασης του δικαστή Arthur Engoron, υπό τον όρο πως ο Trump θα κατέβαλε το μικρότερο ποσό εντός προθεσμίας δέκα ημερών.
Σημειώνεται πως Τριμελές Εφετείο πρόκειται να εξετάσει την προσφυγή του Trump επί της ουσίας της υπόθεσης, χωρίς η καταβολή του ποσού να προδικάζει και την απόφαση.
Η υποβολή της εγγύησης αποτρέπει το ενδεχόμενο η εισαγγελία της Νέας Υόρκης να ζητήσει να κατασχεθούν ιδιοκτησιακά στοιχεία του Trump, όπως για παράδειγμα η έπαυλη του στην Φλόριντα ή ο Trump Tower στη Νέα Υόρκη.
Ο Trump, ο οποίος πρόκειται να αντιμετωπίσει τον Joe Biden στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, απορρίπτει τις εις βάρος του κατηγορίες και κάνει λόγο για πολιτικό «κυνήγι μαγισσών» με πρωταγωνίστρια την Δημοκρατική ομοσπονδιακή εισαγγελέα Letizia James που του άσκησε δίωξη το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης