Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Έντονη ανησυχία για το φονικό χτύπημα του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο της Συρίας

ΟΗΕ: Έντονη ανησυχία για το φονικό χτύπημα του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο της Συρίας
«Οι εξωτερικές επιθέσεις σε οποιαδήποτε χώρα ή η παραβίαση της κυριαρχίας είναι καταδικαστέες» τονίζει ο εκπρόσωπος του Guterres
Τα Ηνωμένα Έθνη «ανησυχούν έντονα» για τα δημοσιεύματα περί ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Stephane Dujarric.
«Προφανώς ανησυχούμε πολύ για αυτές τις αναφορές, αλλά θα περιμένουμε να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για να εκφράσουμε ολοκληρωμένη άποψη, ώστε να ανταποκριθούμε αναλόγως, εφόσον αποδειχθεί αλήθεια», τόνισε σχετικά προς τους δημοσιογράφους, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την ισραηλινή επίθεση.
«Οι εξωτερικές επιθέσεις σε οποιαδήποτε χώρα ή η παραβίαση της κυριαρχίας είναι καταδικαστέες», πρόσθεσε ο Dujarric.
Νωρίτερα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε τρεις πυραυλικές επιθέσεις στη συνοικία Mezzeh της Δαμασκού, όπου βρίσκεται η ιρανική πρεσβεία και οι βίλες όπου μένουν σύμβουλοι του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Hadath, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Μεταξύ τους και ο στρατηγός Mohammad Reza Zahedi, ένας ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, υπεύθυνος για τις σχέσεις του Ιράν με τη σιιτική πολιτοφυλακή της Hezbollah, καθώς και με λιβανικές και παλαιστινιακές οργανώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης