Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βραζιλία ζητά παρουσία του Putin στη Σύνοδο των G20, παρά το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η Βραζιλία ζητά παρουσία του Putin στη Σύνοδο των G20, παρά το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Η Βραζιλία έχει αποστείλει έγγραφα στον ΟΗΕ
Σχετικά Άρθρα
Οι αρχές της Βραζιλίας προσπαθούν να καταστεί δυνατή η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο το φθινόπωρο του 2024, κόντρα στο ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ).
Η Βραζιλία έχει αποστείλει έγγραφα στον ΟΗΕ που δηλώνουν την ανάγκη ασυλίας για τους αρχηγούς κρατών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Folha de S.Paulo, καθώς η κυβέρνηση της χώρας θεωρούν ότι είναι απαραίτητη για τη διευκόλυνση της επίλυσης των διεθνών διαφορών.
Βέβαια, το ζήτημα της επίσκεψης του Vladimir Putin στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στη Βραζιλία τον Νοέμβριο 2024 δεν έχει συζητηθεί ακόμη, δήλωσε στις 28/3 ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron είπε ότι πιθανή πρόσκληση για τον Ρώσου προέδρου θα πρέπει να συζητηθεί με άλλα μέλη των G20.
Στις 17 Μαρτίου, το ΔΠΔ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν και της Ρωσίδας προεδρικής επιτρόπου για τα δικαιώματα των παιδιών, με την κατηγορία της παράνομης απέλασης ουκρανικών παιδιών.
Σύμφωνα με τη Σύμβαση για την πρόληψη και την τιμωρία των εγκλημάτων κατά των διεθνώς προστατευόμενων προσώπων της 14ης Δεκεμβρίου 1973, οι αρχηγοί κρατών απολαμβάνουν απόλυτη ασυλία από τη δικαιοδοσία ξένων κρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης