Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση - Γερμανία: Δεύτερο κόμμα το ακροδεξιό AfD με 20% - «Βουτιά» στο 15% για τους Σοσιαλιστές

Δημοσκόπηση - Γερμανία: Δεύτερο κόμμα το ακροδεξιό AfD με 20% - «Βουτιά» στο 15% για τους Σοσιαλιστές
Πρώτο το CDU με 30%
Σχετικά Άρθρα
Στο 20% επέστρεψε το ποσοστό στην πρόθεση ψήφου για το ακροδεξιό κόμμα AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) στη Γερμανία, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της Bild am Sonntag.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, προηγείται η Χριστιανική Ένωση (CDU) υπό τον Friedrich Merz, συγκεντρώνοντας 30%, ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία σκαρφαλώνει και πάλι στο 20% μετά τις απώλειες που είχε καταγράψει τους τελευταίους μήνες ως συνέπεια αποκαλύψεων για μαζικές απελάσεις και άλλα σκάνδαλα, όπως την απασχόληση ανοιχτά ακροδεξιών μέχρι και νεοναζί ως κοινοβουλευτικών συνεργατών.
Οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελάριου Olaf Scholz ακολουθούν με μόλις 15%, ποσοστό κατά 12% χαμηλότερο από εκείνο που είχαν λάβει στις τελευταίες ομοσπονδιακές εκλογές.
Οι Πράσινοι φτάνουν το 13% και οι Φιλελεύθεροι αγγίζουν οριακά το 5%.
Αίσθηση -όπως σχολιάζει η Deutsche Welle- προκαλεί το 6% που λαμβάνει το νέο κόμμα της Sahra Wagenknecht, η Συμμαχία για τη Λογική και τη Δικαιοσύνη, εκτοπίζοντας την Αριστερά, από την οποία αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο, στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 3%, κάτω δηλαδή από το εκλογικό όριο το οποίο απαιτείται για είσοδο κόμματος στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης