Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Μαίνεται η λαϊκή οργή κατά του Netanyahu - Μεγάλες διαδηλώσεις στην Ιερουσαλήμ για έκτακτες εκλογές

Ισραήλ: Μαίνεται η λαϊκή οργή κατά του Netanyahu - Μεγάλες διαδηλώσεις στην Ιερουσαλήμ για έκτακτες εκλογές
Τα ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση εναντίον του Netanyahu από τότε που η ισλαμιστική οργάνωση Hamas απήγαγε τους Ισραηλινούς ομήρους
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu με αμείωτη ένταση.
Χθες και πάλι χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο στην Ιερουσαλήμ ζητώντας νέες εκλογές.
Η πλειονότητα του κόσμου δεν πιστεύει πλέον ότι το θέμα της απελευθέρωσης των ομήρων μπορεί να λυθεί στρατιωτικά και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ζητούν εκλογές.
«Ο Netanyahu όλο λέει πως θα επιλύσει το πρόβλημα των ομήρων, αλλά δεν κάνει τίποτα» επισημαίνει ένας διαδηλωτής.
Τα ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση εναντίον του Netanyahu από τότε που η ισλαμιστική οργάνωση Hamas απήγαγε τους Ισραηλινούς ομήρους.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Yair Lapid επέκρινε έντονα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό λέγοντας πως καταστρέφει τις σχέσεις του Ισραήλ με τις ΗΠΑ και αφήνει τους ομήρους της Hamas στην τύχη τους.
«Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «τα πάντα για την πολιτική, τίποτα για τη χώρα».

Αμετακίνητος ο Netanyahu

Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απορρίπτει το αίτημα για εκλογές θεωρώντας πως η χώρα του βρίσκεται μια στιγμή πριν από τη νίκη και κάτι τέτοιο θα παρέλυε τη χώρα ακόμα και για οκτώ μήνες.
Ακόμη, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως οι ισραηλινές δυνάμεις θα εισβάλουν στη Rafah και θα εξοντώσουν «όλα τα τάγματα της Hamas για έναν και μόνο λόγο: χωρίς αυτή την κίνηση δεν υπάρχει νίκη. Η καταστροφή της Hamas είναι βασικός στόχος αυτού του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής των ομήρων», τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι διαδηλωτές πάντως φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους.
Οι αντίπαλοι της κυβέρνησης έχουν στήσει έναν καταυλισμό διαμαρτυρίας με περίπου εκατό σκηνές ο οποίος, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, πρόκειται να μεγαλώσει κι άλλο τις επόμενες ημέρες.
Στον αυτοσχέδιο καταυλισμό συμμετέχουν διάφορες ισραηλινές ομάδες, μεταξύ των οποίων και τμήματα του κινήματος διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν τις μαζικές διαδηλώσεις κατά των δικαστικών μεταρρυθμίσεων πέρυσι.

Αδιέξοδες οι συνομιλίες των δύο πλευρών

Τέλος, να αναφέρουμε πως οι συνομιλίες μεταξύ Hamas και Ισραήλ φαίνεται να βρίσκονται σε αδιέξοδο ενώ μια ισραηλινή αντιπροσωπεία μεταβαίνει σήμερα στο Κάιρο για νέες συνομιλίες.
Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός απέσυρε βαριά τεθωρακισμένα από το νοσοκομείο al Shifa στη Γάζα.
Σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ζημιές είναι τεράστιες ενώ οι σοροί είκοσι ανθρώπων βρίσκονται στον προαύλιο χώρο.
Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση στις 18 Μαρτίου εναντίον του νοσοκομείου εικάζοντας πως εκεί βρίσκεται το κρησφύγετο δεκάδων τρομοκρατών της Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης