Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Αποκάλυψη SVR: Η επίθεση στο Crocus συνδέεται ευθέως με τις τρομοκρατικές ενέργειες σε Belgorod και Kursk

Ρωσία - Αποκάλυψη SVR: Η επίθεση στο Crocus συνδέεται ευθέως με τις τρομοκρατικές ενέργειες σε Belgorod και Kursk
«Το καθεστώς του Κιέβου διεξάγει εδώ και πολύ καιρό έναν πλήρη τρομοκρατικό πόλεμο εναντίον της χώρας μας» τονίζει η Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσίας
Η τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus της Μόσχας έγινε άμεσος «συγγενής» των μαζικών επιθέσεων με ρουκέτες και των επιθέσεων από Ουκρανικά DRG στις περιοχές Kursk και Belgorod, δηλώνει σήμερα 1/4 στο γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Το καθεστώς του Κιέβου διεξάγει εδώ και πολύ καιρό έναν πλήρη τρομοκρατικό πόλεμο εναντίον της χώρας μας, καθώς εκπρόσωποί του, όπως ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov ή ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Vasily Malyuk, μίλησαν ανοιχτά για αυτά τα περιστατικά. Η δολοφονία αμάχων στην περιοχή της Μόσχας είναι άμεσος «συγγενής» των μαζικών επιθέσεων με ρουκέτες και των επιθέσεων από DRG στις περιοχές Kursk και Belgorod», σημείωσε το SVR.
Επισημαίνεται ότι η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (NAK) ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη τριών προσώπων που σχεδίαζαν "να διαπράξουν μια σειρά τρομοκρατικών εγκλημάτων" στο Dagestan, δέκα ημέρες μετά την επίθεση στο Crocus City Hall, που στοίχισε τη ζωή σε 144 ανθρώπους.
Σε διευκρινίσεις που έκανε σήμερα, η FSB σημείωσε ότι τα άτομα αυτά, ξένοι υπήκοοι, "προετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια σε δημόσιους χώρους στην Kaspiisk", πόλη που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα του Dagestan, ρωσική δημοκρατία του Καυκάσου με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, στην οποία επικρατεί αστάθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης