Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάρτι Imamoglu μετά τη νίκη στις εκλογές - Πέταξε τη γραβάτα και χόρεψε ποντιακό τραγούδι

Πάρτι Imamoglu μετά τη νίκη στις εκλογές - Πέταξε τη γραβάτα και χόρεψε ποντιακό τραγούδι
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης -ο οποίος έχει καταγωγή από την Τραπεζούντα- έβγαλε σακάκι και γραβάτα και χόρεψε ποντιακό τραγούδι
Υπό τους ήχους ποντιακών τραγουδιών πανηγύρισε ο Ekrem Imamoglu τη μεγάλη νίκη του στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης -ο οποίος έχει καταγωγή από την Τραπεζούντα- έβγαλε σακάκι και γραβάτα και χόρεψε ποντιακό τραγούδι, την ώρα που το πλήθος τον επευφημούσε.

Σε ανάλυσή του, το Bloomberg περιγράφει τον σημερινό δήμαρχο Κωνσταντινούπολης ως «νέμεσις» για τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, υπενθυμίζοντας ότι ήταν εκείνος που το 2019 είχε βάλει τέλος στον 25ετή έλεγχο της μεγαλύτερης τουρκικής πόλης από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
«Αυτή δεν είναι παρά μόνο η αρχή» διεμήνυσε ο Imamoglu την Κυριακή (31/3/2024) μπροστά σε μια θάλασσα από κόκκινες σημαίες της Τουρκίας, με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης να πανηγυρίζει υπό τους ήχους και ποντιακής λίρας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η ήττα Erdogan αποδίδεται στην κατάσταση της οικονομίας: Από τη μια ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός και από την άλλη τα υψηλότερα κόστη δανεισμού από τη στιγμή που ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας ανήλθε στην εξουσία.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι Τούρκοι γύρισαν την πλάτη στο ΑΚΡ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά η ήττα για το κόμμα του Erdogan ήταν δραματικότερη στις αστικές περιοχές. «Οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι τιμώρησαν το ΑΚΡ και τους υποψηφίους του για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν» δήλωσε ο διευθυντής ευρωπαϊκών θεμάτων του Eurasia Group, Emre Peker. Σύμφωνα με τον ίδιο «ο Erdogan δεν είναι πλέον αλώβητος απέναντι στις ανησυχίες των ψηφοφόρων για την οικονομία την οποία παρέκαμψε τον Μάιο του 2023 για να κερδίσει την επανεκλογή του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης