Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σερβία ενισχύει τον στρατό της – Vucic: Μεγάλες οι προκλήσεις από την επιλογή μας να μείνουμε εκτός ΝΑΤΟ

Η Σερβία ενισχύει τον στρατό της – Vucic: Μεγάλες οι προκλήσεις από την επιλογή μας να μείνουμε εκτός ΝΑΤΟ
H Σερβία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία όσον αφορά την παραγωγή όπλων

Η Σερβία ενισχύει τον στρατό της, καθώς η επιλογή της χώρας να παραμείνει εκτός ΝΑΤΟ σημαίνει ότι πρέπει να ενισχύσει την αμυντική της ικανότητα, δήλωσε ο πρόεδρος Alexander Vucic, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των στρατευμάτων στην αεροπορική βάση Batajnica.
Στην τελετή συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Milos Vucevic, η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ana Brnabic και ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Milorad Dodik.
"Έχουμε παραγγείλει αρκετές δεκάδες ακόμη πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων, τα οποία θα ενισχύσουν δραματικά τη δύναμη πυρός μας.
Αλλά όλα αυτά δεν είναι αρκετά, διότι πρέπει να λάβουμε υπόψη την ιδιαίτερη θέση της χώρας μας, η οποία είναι η μόνη στρατιωτικά ουδέτερη χώρα σε αυτό το μέρος του κόσμου.
Πρέπει να κατανοήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε", δήλωσε ο Vucic.
"Βρισκόμαστε τώρα στη διαδικασία απόκτησης νέων μονάδων.
Θα ενημερωθείτε σύντομα. Μιλάμε για πολλά μαχητικά αεροσκάφη για τις σερβικές ένοπλες δυνάμεις.
Αγοράζουμε πολλά άλλα πράγματα, καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε τον στρατό μας με έμφαση στην εθνική βιομηχανία, την εθνική παραγωγή", δήλωσε ο πρόεδρος στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με το TASS, τόνισε ότι η Σερβία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία όσον αφορά την παραγωγή όπλων.
Ο πρόεδρος της Σερβίας σημείωσε ότι η εθνική αμυντική βιομηχανία πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλων αεροσκαφών που είναι σχεδιασμένα για επιθετικές επιχειρήσεις και για την παροχή βοήθειας στους τραυματίες σε ζώνες συγκρούσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης