Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αρμενία δεν σχεδιάζει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ - Προσανατολισμένη στην Ε.Ε.

Η Αρμενία δεν σχεδιάζει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ - Προσανατολισμένη στην Ε.Ε.
Η Αρμενία είναι έτοιμη να έρθει πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να έρθει πιο κοντά στην Αρμενία
Η Αρμενία δεν σχεδιάζει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν.
"Ήδη συνεργαζόμαστε με το ΝΑΤΟ, συμμετέχουμε στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, αυξάνουμε την παρουσία μας στο Κοσσυφοπέδιο. Πρόκειται για μια μορφή συνεργασίας. Όσο για τα σχέδια ένταξης στο ΝΑΤΟ, τότε όχι.
Σήμερα, το θέμα αυτό δεν βρίσκεται στην ατζέντα της Αρμενίας", δήλωσε σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική πύλη Todos Noticias.

Προσανατολισμένη στην ΕΕ

"Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αρμενία είναι προσανατολισμένη στην Ευρώπη και θα ήθελα να αναφέρω την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού Nikol Pashinyan στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τόνισε ότι η Αρμενία είναι έτοιμη να έρθει πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να έρθει πιο κοντά στην Αρμενία", σημείωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία ανησυχεί για τη συνάντηση Αρμενίας-ΕΕ-ΗΠΑ που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Απριλίου, επειδή η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες δηλώνουν ανοιχτά τον αντιρωσικό της χαρακτήρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης