Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικά χτυπήματα έπληξαν ενεργειακή υποδομή, κατέστρεψαν πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία

Ρωσικά χτυπήματα έπληξαν ενεργειακή υποδομή, κατέστρεψαν πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία
Χρησιμοποιήθηκαν «αεροπορικά όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας» και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας
Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε «μαζικό χτύπημα» κατά της ουκρανικής ενεργειακής υποδομής και εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 31 Μαρτίου.
Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν «αεροπορικά όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας» και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας.
«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, το έργο των επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας για την κατασκευή και επισκευή όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών διαταράχθηκε», ανέφεραν οι Ρώσοι.
Τη νύχτα της 30ης προς την 31η Μαρτίου ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ρωσικά πλήγματα στις νότιες περιοχές της Οδησσού και της Kherson καθώς και στις δυτικές περιοχές Lviv και Ivano-Frankivsk.
Επιπλέον, αναφέρθηκαν εκρήξεις στην πρωτεύουσα Κίεβο.
Στο μαζικό χτύπημα χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι κρουζ Kh-101 που εκτοξεύτηκαν από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS και drones αυτοκτονίας Geran-1/2.
H επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία μαζί με τα πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό πραγματοποίησαν πλήγματα κατά της αεροπορικής βάσης Voznesensk στη νότια ουκρανική περιοχή Mykolaiv.
Τρία αεροσκάφη κλειστής αεροπορικής υποστήριξης Su-25 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας καταστράφηκαν.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ρωσικός στρατός επανέλαβε μεγάλης κλίμακας επιδρομές κατά της Ουκρανίας μετά από μια σειρά από προκλήσεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων επιθέσεων με ρουκέτες, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας σε ρωσικό έδαφος καθώς και διασυνοριακές επιθέσεις.
Οι δυνάμεις του Κιέβου υπέστησαν μεγάλες απώλειες ως αποτέλεσμα των πρόσφατων ρωσικών επιδρομών.
Το ηλεκτρικό δίκτυο στην Ουκρανία επηρεάστηκε ιδιαίτερα άσχημα.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 14 πυραύλους κρουζ Kh-101/555 από την περιφέρεια Saratov, 11 drones Shahed-136/131 από το Primorsko-Akhtarsk, το Krasnodar Krai και την Κριμαία, ένα βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M από την Κριμαία και έναν πύραυλο κρουζ Kh-59 από την Περιφέρεια Zaporizhia...
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν εννέα πυραύλους Kh-101/555 και εννέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed.
Η αστυνομία της περιφέρειας Rivne ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν επίσης έναν πύραυλο Kh-55 και έναν πύραυλο Iskander πάνω από την Περιφέρεια Rivne.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν δύο πυραύλους αεράμυνας S-300 στο Selydove, στην πόλη Donetsk και έναν απροσδιόριστο αριθμό πυραύλων S-300 στο Beryslav, στην περιφέρεια Kherson.
Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Lviv Maskym Kozytskyi ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με πυραύλους κρουζ στην ίδια κρίσιμη εγκατάσταση υποδομής που οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν προηγουμένως στις 24 και 29 Μαρτίου και ένας Ρώσος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν απροσδιόριστους στόχους στο Stryi, Περιφέρεια Lviv.
Οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν την ενεργειακή και γεωργική υποδομή στην περιφέρεια Kherson, έπληξαν μη στρατιωτικές υποδομές στην περιφέρεια Kharkiv και έπληξαν ενεργειακές υποδομές στην περιφέρεια της Οδησσού. Ο κρατικός φορέας μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας Ukrenergo ανέφερε ότι εφάρμοσαν έκτακτες διακοπές ρεύματος στην πόλη της Οδησσού και σε κοντινές περιοχές μετά την ολονύκτια ρωσική επίθεση στις ενεργειακές εγκαταστάσεις στη νότια Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης