Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan σε Rutte: Υπό αυτούς τους όρους θα σε στηρίξω για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ

Erdogan σε Rutte: Υπό αυτούς τους όρους θα σε στηρίξω για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ολλανδίας και η διαδικασία ανάδειξης νέου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ
Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan έθεσε μια σειρά από όρους από την Άγκυρα στον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte, προκειμένου να στηρίζει την υποψηφιότητα του τελευταίου για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Ο Erdogan είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Rutte την Κυριακή 31 Μαρτίου.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ολλανδίας και η διαδικασία ανάδειξης νέου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.
«Ο Πρόεδρος Erdogan είπε ότι ο νέος Γενικός Γραμματέας πρέπει να εξυπηρετεί καλύτερα την ασφάλεια και τα συμφέροντα των μελών της Συμμαχίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και άλλων προκλήσεων, να ενισχύσει την ενότητα της Συμμαχίας και να δώσει προτεραιότητα στον κεντρικό ρόλο του ΝΑΤΟ, να επιβεβαιώσει τις βασικές αξίες και τις καθιερωμένες πρακτικές της σΣυμμαχίας και να λάβει υπόψη τις ευαισθησίες των συμμάχων εκτός ΕΕ», ανέφερε το γραφείο του Τούρκου ηγέτη σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ο Πρόεδρος Erdogan  επισήμανε ότι «υπό το φως αυτών των αρχών, η Τουρκία θα λάβει την απόφασή της γι’ αυτό το θέμα στο πλαίσιο της στρατηγικής σοφίας και δικαιοσύνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης