Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Δεν υπάρχει νέος γύρος διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Γάζα με ευθύνη του Ισραήλ

Hamas: Δεν υπάρχει νέος γύρος διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Γάζα με ευθύνη του Ισραήλ
O προηγούμενος γύρος συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα διεξήχθη στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, από τις 18 έως τις 26 Μαρτίου και δεν σημείωσε καμία πρόοδο
Η Hamas διέψευσε τις αναφορές για την έναρξη ενός ακόμη γύρου συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα στο Κάιρο, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της Hamas στο Λίβανο Osama Hamdan την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024.
«Προς το παρόν, δεν γίνεται λόγος για νέο γύρο διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera.
Σύμφωνα με τον Hamdan, η ισραηλινή πλευρά «παρεμποδίζει τις συνομιλίες» και «δεν έχει δώσει καμία εγγύηση ότι τα αιτήματα της Hamas θα ικανοποιηθούν».
Προειδοποίησε ότι εάν το Ισραήλ επιμείνει στη στρατηγική του κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, αυτές οι διαβουλεύσεις «θα έρθουν σε αδιέξοδο μακροπρόθεσμα, παρά τις προσπάθειες των μεσολαβητών». «Το Ισραήλ θέλει μόνο να απελευθερώσει τους ομήρους του και μετά από αυτό θα συνεχίσει την ανοιχτή του επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας», πρόσθεσε.
Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Qahera Al-Ekhbariya μετέδωσε το Σάββατο (30/3) επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου ότι οι έμμεσες συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Hamas για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα επαναληφθούν στο Κάιρο την Κυριακή 31 Μαρτίου.
Οι συνομιλίες του προηγούμενου γύρου για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, από τις 18 έως τις 26 Μαρτίου και δεν έφεραν καμία πρόοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης