Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρώπη: Κόκκινος συναγερμός για λειψυδρία και ελλείψεις τροφίμων λόγω ξηρασίας

Ευρώπη: Κόκκινος συναγερμός για λειψυδρία και ελλείψεις τροφίμων λόγω ξηρασίας
Σύμφωνα με έρευνα της Statista’s Consumer Insights, ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες στη Γαλλία είπε ότι η ασφάλεια των τροφίμων και του νερού ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε η χώρα τους το 2023
Η βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας της Ισπανίας υφίσταται αυτή τη στιγμή τη χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί.
Και, όπως αναφέρει η Anna Fleck του Statista, δεν είναι μόνο η Ισπανία που πλήττει αυτό το πρόβλημα: Το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου νωρίτερα φέτος για το πώς τα παρατεταμένα φαινόμενα ξηρασίας έχουν επηρεάσει την Ευρώπη για περισσότερα από δύο χρόνια ήδη και τη Βόρεια Αφρική για έξι, το οποίο «προκαλεί έλλειψη νερού και επιβραδύνει την ανάπτυξη της βλάστησης».
Οι προμήθειες τροφής και νερού δεν θεωρούνταν ιδιαίτερο ζήτημα μεταξύ των Ευρωπαίων για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αλλά τα νέα δεδομένα δείχνουν πώς αυτό αρχίζει να αλλάζει.
Σύμφωνα με έρευνα της Statista’s Consumer Insights, ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες στη Γαλλία είπε ότι η ασφάλεια των τροφίμων και του νερού ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε η χώρα τους το 2023.
Το ποσοστό ήταν εξίσου υψηλό στο Ηνωμένο Βασίλειο (24 τοις εκατό), στην Ισπανία (24 τοις εκατό) και στην Ιταλία (23%).
Και στις τέσσερις χώρες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση η ασφάλεια του εφοδιασμού γίνεται πιο διαδεδομένη ανησυχία κάθε χρόνο.
Infographic: Concern Over Food & Water Supply Grows Among Europeans | Statista
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης