Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία αναγνωρίζει την ανωτερότητα της Ρωσίας σε υλικό πολέμου και ικανότητα να στρατολογεί 30.000 άνδρες κάθε μήνα

Η Βρετανία αναγνωρίζει την ανωτερότητα της Ρωσίας σε υλικό πολέμου και ικανότητα να στρατολογεί 30.000 άνδρες κάθε μήνα
Η Ρωσία μπορεί να συνεχίσει να αντεπεξέρχεται στις απώλειες και να εξακολουθεί τις επιθέσεις για να φθείρει τις ουκρανικές δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα
«Η Ρωσία διατηρεί μεγάλο ποσοτικό πλεονέκτημα στον πόλεμο, υπερτερώντας της Ουκρανίας ως προς τα πυρομαχικά και τον εξοπλισμό, και την ικανότητα να στρατολογεί κατά προσέγγιση 30.000 νεοσύλλεκτους τον μήνα, λίγο πριν αναρτηθεί στον ιστότοπο του Κρεμλίνου το διάταγμα του Ρώσου προέδρου Putin για την προγραμματισμένη εαρινή κατάταξη κληρωτών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, με το οποίο έως 150.000 πολίτες καλούνται να εκτελέσουν τη στρατιωτική θητεία τους!
Πιθανότατα μπορεί να συνεχίσει να αντεπεξέρχεται στις απώλειες και να εξακολουθεί τις επιθέσεις για να φθείρει τις ουκρανικές δυνάμεις» αναγνώρισε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο X.
Αυτό σημαίνει, περίπου 1.000 έως 1.100 άτομα την ημέρα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Vadym Skibitskyi, αναπληρωτή αρχιστράτηγου του κύριου στρατιωτικού βραχίονα πληροφοριών της Ουκρανίας.
Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου είπε ότι η δήλωση του Skibitskyi είναι «συνεπής με την εκτίμηση του ISW ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι σε θέση να πραγματοποιούν εναλλαγές ρουτίνας σε επιχειρησιακό επίπεδο στην Ουκρανία».

«Οι Ρώσοι έχουν κίνητρο να ενταχθούν στο στρατό, κυρίως λόγω μισθολογικών κριτηρίων, ειδικά σε περιοχές κρίσης όπου οι μισθοί είναι χαμηλοί ή δεν υπάρχουν καθόλου θέσεις εργασίας», είπε ο Skibitskyi στο RBC-Ukraine τη Δευτέρα.
Ο Skibitskyi είπε στο RBC-Ukraine ότι ενώ οι 30.000 νέες μηνιαίες προσλήψεις είναι αρκετές για να αναπληρώσουν τις απώλειες στην πρώτη γραμμή, η Ρωσία θα πρέπει να «κηρύξει μια πιο μαζική κινητοποίηση» για να «δημιουργήσει μια πιο στρατηγική εφεδρεία».
«Θα τολμήσει ο Putin να το κάνει αυτό;» πρόσθεσε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
"Απίθανο πριν από τις εκλογές.
Και μετά — θα δούμε....
Αλλά όλες οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή κινητοποίησης στη Ρωσία δημιουργούνται ανά πάσα στιγμή", αναγνώρισε, και λίγες ώρες μετά δημοσιεύτηκε το διάταγμα στράτευσης.

Ο πρόεδρος Putin υπέγραψε διάταγμα για την εαρινή κατάταξη κληρωτών στις ένοπλες δυνάμεις

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε το διάταγμα επιστράτευσης 150.000 στρατεύσιμων πολιτών, στην προγραμματισμένη εαρινή κατάταξη κληρωτών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε την Κυριακή 31/3 στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, ενόψει της μεγάλης αντεπίθεσης που ετοιμάζει στο μέτωπο της Ουκρανίας.
Το διάταγμα αφορά άνδρες ηλικίας 18-30 ετών, με εξαίρεση όσους συμπλήρωσαν τα 27 πριν από το τέλος του 2023 και όσους είναι 28 ή 29 ετών ή βρίσκονται σε εφεδρεία.
Η στρατιωτική θητεία διάρκειας ενός έτους είναι υποχρεωτική για άντρες από την ηλικία των 18 ετών.
Το έγγραφο απολύει επίσης στρατιώτες, ναύτες, λοχίες και υπαξιωματικούς, των οποίων το χρονικό διάστημα υπηρέτησης έχει λήξει σύμφωνα με το TASS.
Τον Ιούλιο, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου ψήφισε να αυξηθεί η μέγιστη ηλικία στρατολόγησης στα 30 από τα 27 έτη.
Η νέα νομοθεσία τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024.

Επιστράτευση 300.000 ανδρών

Οι στρατεύσιμοι δεν μπορούν να αναπτυχθούν νομίμως για να πολεμήσουν εκτός Ρωσίας και είχαν εξαιρεθεί από μια περιορισμένη επιστράτευση το 2022, στο πλαίσιο της οποίας είχαν επιστρατευθεί τουλάχιστον 300.000 άνδρες με προηγούμενη στρατιωτική εκπαίδευση για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Το Σεπτέμβριο, ο Putin είχε υπογράψει διάταγμα με το οποίο καλούνταν στις ένοπλες δυνάμεις έως 130.000 κληρωτοί.
Την περασμένη άνοιξη η Ρωσία σχεδίαζε τη στρατολόγηση 147.000.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε ταυτόχρονα το έγγραφο για την αποστρατεία αυτών που ολοκλήρωσαν τη βασική εκπαίδευσή τους.
Αυτοί οι εκπαιδευμένοι στρατιώτες μπορούν να δηλώσουν εθελοντές για να υπηρετήσουν στο μέτωπο της Ουκρανίας, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης