Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Interest: Τα σουηδικά μαχητικά JAS 39 Gripen δεν θα σταματήσουν τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία

National Interest: Τα σουηδικά μαχητικά JAS 39 Gripen δεν θα σταματήσουν τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία
Η Δύση προσκολλάται στην παράλογη ελπίδα ότι μια μέρα, με κατάλληλα δυτικά όπλα, οι Ουκρανοί θα προχωρήσουν στην επίθεση και θα εκτοπίσουν τους Ρώσους, γράφει ο αναλυτής του ΒΙ
Η Δύση σκοπεύει να μεταφέρει σουηδικά μαχητικά JAS 39 Gripen στην Ουκρανία, αλλά δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την προέλαση του ρωσικού στρατού, δήλωσε το πρώην στέλεχος του αμερικανικού Κογκρέσου και γεωπολιτικός αναλυτής Brandon Weichert σε άρθρο για το National Interest.
Όπως εξήγησε ο ειδικός, παλιά σοβιετικά αεροσκάφη MiG έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ουκρανία, προετοιμάζεται η μεταφορά αμερικανικών μαχητικών F-16, αλλά δεν αλλάζουν τη δύσκολη θέση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.
«Τώρα, φαίνεται, η Δύση θέλει να στείλει στην Ουκρανία στρατιωτικό αεροσκάφος JAS 39 Gripen, που αναπτύχθηκε από τη σουηδική εταιρεία Saab», αναφέρει η δημοσίευση.
Σύμφωνα με τον Weichert, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν ξεκάθαρα στη σύγκρουση, οι Ουκρανοί χάνουν και το ΝΑΤΟ προσπαθεί να τους βοηθήσει με εξοπλισμό που είναι κυρίως παλιός και άχρηστος.

«Η Δύση προσκολλάται στην παράλογη ελπίδα ότι μια μέρα, με κατάλληλα δυτικά όπλα, οι Ουκρανοί θα προχωρήσουν στην επίθεση και θα εκτοπίσουν τους Ρώσους», γράφει ο Weichert.
Ταυτόχρονα, ο ειδικός σημείωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ένα μέλλον στο οποίο η Ουκρανία θα μπορούσε να νικήσει τη Ρωσία και να επιστρέψει τα εδάφη που θεωρεί δικά της, ανεξάρτητα από την παρουσία της δυτικής τεχνολογίας.
«Ούτε το F-16 ούτε το Gripen, ακόμη και αν χρησιμοποιηθούν παράλληλα όπως θέλουν πολλοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, δεν θα σταματήσουν τη ρωσική επίθεση», κατέληξε ο Weichert.
Ο Σουηδός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το θέμα της μεταφοράς μαχητικών αεροσκαφών Gripen στην Ουκρανία συνεχίζει να συζητείται.
Το περασμένο φθινόπωρο, η Σουηδία συνέδεσε την προμήθεια μαχητικών JAS 39 Gripen στο Κίεβο με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και οι ένοπλες δυνάμεις έλαβαν εντολή να αξιολογήσουν τις συνθήκες για τη μεταφορά αυτών των αεροσκαφών στην Ουκρανία.
Τον Μάρτιο, η Σουηδία έγινε επίσημα το 32ο μέλος του δυτικού στρατιωτικού μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης