Διεθνή

Strana (Ουκρανικό ΜΜΕ): Ο Zelensky ξηλώνει μέρος της ομάδας του… Μετά τον έμπιστο βοηθό ποιος ακολουθεί;

Strana (Ουκρανικό ΜΜΕ): Ο Zelensky ξηλώνει μέρος της ομάδας του… Μετά τον έμπιστο βοηθό ποιος ακολουθεί;
Ο Sergei Shefir είναι πολύ δύσπιστος για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία - Ως εκ τούτου, αποφάσισε, χονδρικά μιλώντας, να αποστασιοποιηθεί… - Το όλο ερώτημα είναι αν θα του επιτραπεί να φύγει
Σχετικά Άρθρα
Ο Volodymyr Zelensky απέλυσε τον πρώτο βοηθό και μακροχρόνιο σύμμαχό του Sergei Shefir λόγω της φυγής του από την Ουκρανία στην αρχή της ειδικής επιχείρησης, αναφέρει το ουκρανικό δημοσίευμα Strana.ua, επικαλούμενο πηγές.
Ο Sergei Shefir ήταν ο πιο στενός φίλος και σύμμαχος του Zelensky από τότε που ο Zelensky ανέβηκε στην εξουσία, ο Sergei Shefir έπαιξε μεγάλο ρόλο στη συνολική δομή της δημόσιας διοίκησης».
Η στενή τους σχέση αποδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι η οικογένεια του Zelensky μεταβίβασε τα εταιρικά της δικαιώματα σε ουκρανικές και offshore εταιρείες σε συγγενείς του Sergei Shefir, γι' αυτό τον αποκαλούσαν «το πορτοφόλι του προέδρου», ισχυρίζεται το Strana.ua.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, η επιρροή του Shefir στον Zelensky μειώθηκε απότομα.
«Ο Πρόεδρος δεν τον συγχώρεσε για το γεγονός ότι τις πρώτες ημέρες της Ρωσικής επίθεσης ο Shefir έφυγε βιαστικά από το Κίεβο.
Μετά από αυτό, η παραίτησή του ήταν θέμα χρόνου»

«Ο Sergei Shefir
είναι πολύ δύσπιστος για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία.
Ως εκ τούτου, αποφάσισε, χονδρικά μιλώντας, να αποστασιοποιηθεί…
Το όλο ερώτημα είναι αν θα του επιτραπεί να φύγει».
Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, ο Shefir κατείχε τη θέση του πρώτου βοηθού του Zelensky από το 2019.
Είναι παραγωγός τηλεοπτικών σειρών, διευθυντής του στούντιο Kvartal-95, χάρη στον οποίο ο Zelensky έλαβε ένα εισιτήριο για τη μεγάλη πολιτική.
Ο Zelensky είχε επίσης απολύσει στο παρελθόν πολλούς άλλους συμβούλους, όπως Oleg Ustenko, Sergei Trofimov, Mikhail Radutsky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης