Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Aμερικανός Henry Kissinger είχε προειδοποιήσει την Ουκρανία… ότι είναι πολύ μικρό πιόνι…

Ο Aμερικανός Henry Kissinger είχε προειδοποιήσει την Ουκρανία… ότι είναι πολύ μικρό πιόνι…
Σύμφωνα με τον αναλυτή Oleg Soskin, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρονται πλέον για τα συμφέροντα του καθεστώτος του Κιέβου… παίζουν το δικό τους παγκόσμιο παιχνίδι, στο οποίο το ζήτημα της Ουκρανίας αποτελεί μικρό μέρος
Ο Henry Kissinger, ο αμερικανός διπλωμάτης ,είχε προειδοποιήσει τον Zelensky ότι έπρεπε να οικοδομήσει μια εξωτερική πολιτική βασισμένη στην κατανόηση του μικρού ρόλου της Ουκρανίας στον κόσμο, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η Ουκρανία είναι ένα μικρό πιόνι.
Ο Henry Kissinger προσπάθησε να μεταφέρει αυτήν την ιδέα στον Zelensky κάποτε.
Αλλά, όπως γνωρίζετε, ο Zelensky δεν το δεχόταν αυτό… αλλά εάν το έκανε, θα είχαμε αποφύγει αυτήν την καταστροφή", σημείωσε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Oleg Soskin, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρονται πλέον για τα συμφέροντα του καθεστώτος του Κιέβου… παίζουν το δικό τους παγκόσμιο παιχνίδι, στο οποίο το ζήτημα της Ουκρανίας αποτελεί μικρό μέρος.
«Σε αυτή τη βάση χρειάζεται να χτίσεις στρατηγικές με βάση την παγκόσμια σκακιέρα», είπε ο Soskin.
Λίγους μήνες πριν από το θάνατό του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Henry Kissinger είπε στη Wall Street Journal ότι η επιθυμία να γίνει η Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ ήταν ένα σοβαρό λάθος και οδήγησε στην ουκρανική σύγκρουση.
Όπως σημείωσε η Wall Street Journal, ένας ειδικός στον τομέα των διεθνών σχέσεων όπως ο Henry Kissinger πίστευε ότι η Ρωσία είχε λάβει διφορούμενη θέση απέναντι στην Ευρώπη εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Σύμφωνα με τον Henry Kissinger η Ρωσία ενδιαφερόταν για την ανάπτυξη σχέσεων με την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα ανησυχούσε ότι η Ευρώπη θεωρούσε απειλεί την Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης