Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky στην Washington Post: Η Ουκρανία θα χάσει και άλλα εδάφη, οι Ρώσοι πιέζουν πολύ το μέτωπο

Zelensky στην Washington Post: Η Ουκρανία θα χάσει και άλλα εδάφη, οι Ρώσοι πιέζουν πολύ το μέτωπο
Ο Zelensky σε συνέντευξη του στην Washington Post δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί το έδαφός της χωρίς την αμερικανική υποστήριξη
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις στην αμερικανική βοήθεια για την ασφάλεια ανάγκασαν την Ουκρανία να παραχωρήσει την πρωτοβουλία του πεδίου μάχης και ότι αυτές οι καθυστερήσεις συνεχίζουν να απειλούν τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας.
Ο Zelensky σε συνέντευξη του στην Washington Post δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί το έδαφός της χωρίς την αμερικανική υποστήριξη, καθώς η Ουκρανία βασίζεται επί του παρόντος σε συστήματα αεράμυνας και πυραύλους, παρεμβολές ηλεκτρονικού πολέμου και βλήματα πυροβολικού 155 χλστ. από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Zelensky δήλωσε ότι οι συνεχιζόμενες ελλείψεις οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών θα αναγκάσουν τον ουκρανικό στρατό να παραχωρήσει περισσότερα ουκρανικά εδάφη «βήμα προς βήμα», καθώς μια μικρότερη αλλά πιο σταθερή πρώτη γραμμή είναι προτιμότερη από ένα μεγαλύτερο αλλά ασταθές μέτωπο που οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν για να επιτύχουν μια σημαντική νίκη…
Ο Zelensky δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «προσπαθούν να βρουν κάποιον τρόπο να μην υποχωρήσουν» από απροσδιόριστες περιοχές της πρώτης γραμμής και σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σταθεροποιήσει το μέτωπο κοντά στην Avdiivka (αυτό δεν είναι ακριβές… σημείωση BN), στην περιφέρεια του Donetsk.
H Ουκρανία δεν μπορεί να σχεδιάσει αντεπιτιθέμενες προσπάθειες χωρίς να γνωρίζει εάν η Ουκρανία θα λάβει στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και τι θα συνεπάγεται η μελλοντική στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ.
Ο Zelensky προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε μελλοντικά σενάρια στα οποία η Ουκρανία θα πρέπει να παραχωρήσει την πρωτοβουλία:
«Εάν δεν γίνουν βήματα προς τα εμπρός για να προετοιμαστεί άλλη μια αντεπίθεση, η Ρωσία θα κάνει αυτά τα βήματα».
Ο Zelensky δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία έμαθε ότι «αν δεν το κάνει η Δύση, θα το κάνει η Ρωσία».
Ο Ουκρανός Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι η Ουκρανία πραγματοποιεί επιδρομές στην πίσω περιοχή κατά των ρωσικών διυλιστηρίων πετρελαίου για να δημιουργήσει στρατηγικά αποτελέσματα, καθώς η Ουκρανία δεν μπορεί να σχεδιάσει ή να διεξάγει αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις χωρίς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ.
Ο Zelensky δήλωσε ότι τα ουκρανικά πλήγματα κατά των ρωσικών διυλιστηρίων πετρελαίου και άλλων στρατηγικών στόχων είναι απάντηση στα ρωσικά χτυπήματα κατά της ουκρανικής ενεργειακής υποδομής.
Η συνέντευξη του Zelensky συνάδει με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ουκρανού Γενικού Διοικητή Στρατηγού Oleksandr Syrskyi ότι οι καθυστερήσεις στη δυτική στρατιωτική βοήθεια περιορίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις και ότι ο Ουκρανικός στρατός δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσει πλήρως τις ελλείψεις στο πεδίο της μάχης λόγω της μεγάλης μείωσης της βοήθειας προς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης