Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στον Ισημερινό – Δολοφονήθηκαν κατά λάθος πέντε τουρίστες, οι δράστες νόμιζαν ότι είναι αντίπαλη συμμορία

Σοκ στον Ισημερινό – Δολοφονήθηκαν κατά λάθος πέντε τουρίστες, οι δράστες νόμιζαν ότι είναι αντίπαλη συμμορία
Άνευ προηγουμένου κύμα βίας σαρώνει τη χώρα από τις 7 Ιανουαρίου
Πέντε τουρίστες από τον Ισημερινό απήχθησαν και δολοφονήθηκαν στην παραλία Αγιάμπε στο νοτιοδυτικό Ισημερινό, αφού δράστες λανθασμένα νόμιζαν ότι οι τουρίστες ήταν μέλη αντίπαλης συμμορίας, με τον πρόεδρο Daniel Noboa να εκφράζει την «αλληλεγγύη του στις οικογένειες» των θυμάτων.
Ο πρόεδρος της χώρας ανέφερε στον λογαριασμό του X ότι ένα άτομο συνελήφθη σε μια υπόθεση που καταδεικνύει ότι έμποροι ναρκωτικών «επιδιώκουν να σπείρουν τον τρόμο».
«Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να βρούμε τους άλλους», είπε ο Noboa. Περίπου 20 ένοπλοι συνολικά εμπλέκονται στην απαγωγή.
Ανάμεσα στην ομάδα των τουριστών, που έφτασε στο Αγιάμπε το απόγευμα της Πέμπτης, ήταν έξι ενήλικες και πέντε παιδιά.
Τα θύματα υποβλήθηκαν σε «ανακρίσεις. Τα πτώματα πέντε ενηλίκων βρέθηκαν με τραύματα από σφαίρες ώρες αργότερα σε κοντινό δρόμο.
Ο αστυνομικός διοικητής τόνισαν ότι οι δράστες «προφανώς μπέρδεψαν αυτούς τους ανθρώπους νομίζοντας ότι ανήκουν σε αντίπαλη συμμορία».
Ο Noboa 36 ετών, που εξελέγη τον Νοέμβριο ως ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα άνευ προηγουμένου κύμα βίας από τις 7 Ιανουαρίου, όταν από τη φυλακή της Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά) απέδρασε ο δημόσιος κίνδυνος υπ’ αριθμόν 1 στον Ισημερινό, ο επικεφαλής της πιο ισχυρής συμμορίας της χώρας, ο Fito. Παραμένει ασύλληπτος ως αυτό το στάδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης