Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία δεν θα μένει άπραγη όταν οι κυρώσεις του ΟΗΕ γίνονται αδιάκριτο όπλο - Το veto για τη Βόρεια Κορέα

Η Ρωσία δεν θα μένει άπραγη όταν οι κυρώσεις του ΟΗΕ γίνονται αδιάκριτο όπλο  - Το veto για τη Βόρεια Κορέα
Η Maria Zakharova δήλωσε ότι η επιθετική αντίδραση των ΗΠΑ και ορισμένων άλλων δυτικών κρατών στο ρωσικό veto «δεν ήταν έκπληξη»
Η Ρωσία αντιμετωπίζει σοβαρά τις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά δεν μπορεί να μείνει άπραγη όσο αυτά τα μέτρα μετατρέπονται σε αδιάκριτο όπλο τιμωρίας διαφόρων κρατών, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε ένα σχόλιο σχετικά με την αντίδραση της Δύσης στο βέτο της Ρωσίας κατά του σχεδίου ψηφίσματος που υποτίθεται ότι επεκτείνει την εντολή της επιτροπής του Συμβουλίου Ασφαλείας για κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας.
«Η Ρωσία αντιμετωπίζει σοβαρά το θέμα των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που στοχεύουν στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας. Συμμορφώνεται με τις αποφάσεις που διαπραγματεύτηκε το Συμβούλιο.
Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς, όταν αυτά τα ακραία μέτρα μετατρέπονται σε αδιάκριτο όπλο τιμωρία ορισμένων κρατών.
Αυτό ακριβώς συνέβη στο πλαίσιο της κατάστασης γύρω από την κορεατική χερσόνησο.
Είναι ξεκάθαρα ορατό ότι οι ατελείωτες κυρώσεις είναι εντελώς άχρηστες για την επίτευξη των δηλωθέντων στόχων, αλλά οδηγούν σε χρηματοοικονομικό και οικονομικό αποκλεισμό ενός ολόκληρου κράτους με όλες τις αντίστοιχες συνέπειες για τον πληθυσμό», σημείωσε η διπλωμάτης.
Σύμφωνα με τη Zakharova, η επιθετική αντίδραση των ΗΠΑ και ορισμένων άλλων δυτικών κρατών στο ρωσικό veto «δεν ήταν έκπληξη», επειδή οι αναφερόμενοι διεθνείς παράγοντες «επένδυσαν πολλά σε αυτό το μέσο παρακολούθησης και ήλπιζαν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν για να λύσουν τα δικά τους γεωπολιτικά καθήκοντα έναντι της Κορέας».

Παρανομα και μονομερή μετρα 

«Ο στόχος της εισήγησης της ομάδας εμπειρογνωμόνων, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ανεξάρτητη και αμερόληπτη, δεν ήταν η υποστήριξη της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας, αλλά ο συμβιβασμός της Πιονγκγιάνγκ και η δυσφήμιση των φίλων της», υπογραμμίζεταi.
«Ο ΟΗΕ δεν μπόρεσε να διερευνήσει σωστά το μέγεθος της ζημίας ου οι κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκαλούν στους απλούς ανθρώπους άμεσα ή έμμεσα. Το ζήτημα των παράνομων μονομερών μέτρων καταναγκασμού παρέμενε παραδοσιακά ταμπού».
«Από την πλευρά μας, εξετάσαμε σχολαστικά τα αιτήματα των εμπειρογνωμόνων και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τα περισσότερα από αυτά δεν βάση.
Ωστόσο, δεν έχουν όλοι αλληλεπίδραση με τους εμπειρογνώμονες τόσο επιμελώς.
Διαφορετικά, θα μπορούσε από καιρό να αποκαλύψτε και εξαλείψτε τους διαύλους λαθρεμπορίου όπλων στην Αϊτή», συνέχισε η Zakharova .
«Αναμένουμε ότι η ιστορία που αφορά την ομάδα εμπειρογνωμόνων για τη ΛΔΚ θα είναι ένα καλό μάθημα και ο ΟΗΕ θα αρχίσει να απαλλαγεί από την εξάρτησή του από τους Αμερικανούς αφέντες του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης