Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εβδομάδα - κόλαση: Δεκαοκτώ Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις - Βαριές οι απώλειες του ουκρανικού στρατού

Εβδομάδα - κόλαση: Δεκαοκτώ Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις - Βαριές οι απώλειες του ουκρανικού στρατού
Οι απώλειες του εχθρού την περασμένη εβδομάδα περιλαμβάνουν έως και 310 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού, δύο άρματα μάχης, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 22 ελαφρά οχήματα
Το αδιέξοδο του αγώνα τους ενάντια σε έναν εχθρό που υπερτερεί, οδήγησε συνολικά 18 Ουκρανούς στρατιώτες να παραδοθούν στις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο 30/3.
«Την περασμένη εβδομάδα, 18 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Η Ουκρανία έχασε πάνω από 300 στρατιωτικούς στην κατεύθυνση του Kupiansk την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το υπουργείο.
«Οι απώλειες του εχθρού την περασμένη εβδομάδα περιλαμβάνουν έως και 310 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού, δύο άρματα μάχης, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 22 ελαφρά οχήματα», ανέφερε το υπουργείο σε εβδομαδιαία ενημέρωση, μιλώντας για την κατάσταση στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ.
Επιπλέον, χτυπήθηκαν 19 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου, συμπεριλαμβανομένων τριών οβιδοβόλων M777 και M198 αμερικανικής κατασκευής καθώς και ενός γαλλικού αυτοκινούμενου οβιδοφόρου Caesar, πρόσθεσε το υπουργείο.

Η Ουκρανία έχασε πάνω από 1.870 στρατιωτικούς σε μάχες γύρω από την πόλη Avdiivka, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

"Την περασμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 1.870 στρατιωτικούς, 13 άρματα μάχης, 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 50 ελαφρά οχήματα.
Κατά τη διάρκεια μαχών χτυπήθηκαν 30 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου, συμπεριλαμβανομένων πέντε οβίδων M777 αμερικανικής κατασκευής, αμερικανικής κατασκευής αυτοκινούμενο οβιδοβόλο M109 Paladin, γερμανικής κατασκευής αυτοκινούμενο Panzerhaubitze 2000 και ένα μαχητικό όχημα Grad», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Επιπλέον, μονάδες του Battlegoup Tsentr συνέχισαν να προελαύνουν βαθιά στην άμυνα της Ουκρανίας και να καταλαμβάνουν πιο πλεονεκτικές θέσεις, ανέφερε επίσης το υπουργείο.
Αεροπορικές επιδρομές, πυρά πυροβολικού και βαριά συστήματα φλογοβόλων έπληξαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό οκτώ ταξιαρχιών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, με 64 εχθρικές αντεπιθέσεις που απωθήθηκαν στην περιοχή, πρόσθεσε.
Η Ρωσία πραγματοποίησε 58 πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων υπερηχητικών πυραύλων της, Zircon, ανέφερε το υπουργείο.
«Από τις 23 Μαρτίου έως τις 30 Μαρτίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα μαζικό και 57 ομαδικά πλήγματα με όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς από τον αέρα, τη θάλασσα και το έδαφος, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών πυραύλων Zircon και βαλλιστικών πυραύλων Kinzhal, καθώς και UAV, για τις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τις υποστηρικτικές υποδομές», ανέφερε το υπουργείο σε εβδομαδιαία ενημέρωση.
Τα πλήγματα έπληξαν επιχειρήσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας, κέντρα λήψης αποφάσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, εγκαταστάσεις παραγωγής για μη πληρωμένα σκάφη, οπλοστάσια, βάσεις καυσίμων, εγκαταστάσεις αεράμυνας και ενέργειας, καθώς και σημεία προσωρινής ανάπτυξης για δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και ξένες μισθοφόροι, πρόσθεσε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης