Τελευταία Νέα
Διεθνή

Graaff (Ολλανδός Ευρωβουλευτής): Η τρομοκρατική επίθεση σχεδιάστηκε και πληρώθηκε από την Ουκρανία – Θέλουν τα παιδιά μας να πεθάνουν για τα συμφέροντα της δυτικής ελίτ

Graaff (Ολλανδός Ευρωβουλευτής): Η τρομοκρατική επίθεση σχεδιάστηκε και πληρώθηκε από την Ουκρανία – Θέλουν τα  παιδιά μας να πεθάνουν για τα συμφέροντα της δυτικής ελίτ
Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 ότι οι δράστες της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών σ προάστιο  της Μόσχας μετέβησαν στα σύνορα με την Ουκρανία, σκοπεύοντας να δραπετεύσουν στη συνέχεια στο Κίεβο για να λάβουν την ανταμοιβή τους.
Η τρομοκρατική επίθεση στον μουσικό χώρο του Crocus City Hall την περασμένη εβδομάδα σχεδιάστηκε και πληρώθηκε από την Ουκρανία, δήλωσε ο Marcel de Graaff, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ολλανδία.
«Περισσότεροι από 130 νεκροί στη Μόσχα από τρομοκρατική επίθεση που σχεδίασε και πλήρωσε η Ουκρανία», έγραψε ο de Graaff στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).
«Εξ ου και ο αστικός μύθος της προπαγάνδας που πληρώθηκε από τη Ρωσία.
Γιατί πρέπει να συνεχίσουμε να τους μισούμε, γιατί σύντομα τα παιδιά μας θα πρέπει να πεθάνουν στο πεδίο της μάχης για να προστατεύσουν τα οικονομικά συμφέροντα της δυτικής ελίτ»
Το σχόλιό του έγινε καθώς η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανέφερε ότι οι ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη Μόσχα συνδέονταν με Ουκρανούς εθνικιστές.
Οι δράστες έλαβαν «σημαντικά χρηματικά ποσά» από την Ουκρανία, ανέφερε στο πόρισμά της η Ερευνητική Επιτροπή.
Η n Maria Zakharova εκπρόσωπος του ρωσικοού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε νωρίτερα ότι η Ουκρανία έχει γίνει κέντρο εξάπλωσης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια με τη βοήθεια της Δύσης.
Την επίθεση ενόπλων στις 22 Μαρτίου στον συναυλιακό χώρο του Crocus City Hall στην περιοχή Krasnogorsk, λίγο έξω από τη Μόσχα, ακολούθησε μια τεράστια πυρκαγιά στον χώρο. Η θηριωδία άφησε πίσω της 144 νεκρούς και 360 τραυματίες.
Οι τέσσερις βασικοί ύποπτοι για την υπόθεση, όλοι πολίτες του Τατζικιστάν, συνελήφθησαν και απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία.
Η τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall ήταν η πιο θανατηφόρα τρομοκρατική ενέργεια στη Ρωσία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης