Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova για Zelensky: Είναι «νευρικός, τελειώνει ως πρόεδρος» και μιλά για διαπραγματεύσεις

Zakharova για Zelensky: Είναι «νευρικός, τελειώνει ως πρόεδρος» και μιλά για διαπραγματεύσεις
Οι δηλώσεις Zelensky για συνομιλίες με τη Ρωσία δείχνουν πως είναι «νευρικός» καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στην Ουκρανία, τονίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova απαντώντας σε ερώτημα του Sputnik είπε, ότι ο Zelensky μίλησε για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία επειδή είναι νευρικός γιατί λήγει η προεδρική του θητεία, τελειώνουν οι μέρες του ως πρόεδρος της Ουκρανίας και είναι λογικό.
Λίγο αργότερα μάλιστα έγραψε στο κανάλι της στο Telegram
"Είναι νευρικός.
Έχει εκλογές.
Ή μήπως όχι;"
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, χωρίς η Ουκρανία να επιστρέψει στα σύνορά της του 1991, άρα ξεχνώντας την Κριμαία, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.
 Νωρίτερα, το Κίεβο είχε επιμείνει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συζητηθούν έως ότου τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείψουν το ουκρανικό έδαφος εντός των συνόρων που υπήρχαν την εποχή της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ.
Οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία είχαν προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου 2024, αλλά η εκστρατεία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω στρατιωτικού νόμου και γενικής κινητοποίησης.

Ο Zelensky υποστήριξε ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» να διεξαχθούν εκλογές τώρα.

Την Παρασκευή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να μην χρειαστεί να αναγνωρίσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky ως νόμιμο ηγέτη της Ουκρανίας μετά τη λήξη της προεδρικής του θητείας στις 21 Μαΐου.
Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ποτέ δεν αρνήθηκε να ξεκινήσει διάλογο με το Κίεβο.
Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Dmitry Peskov, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για αυτό τώρα, καθώς οι ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν αποκλειστεί τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη συλλογική Δύση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση μπορεί να προχωρήσει μόνο εάν ληφθούν υπόψη οι νέες πραγματικότητες.
Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Dmitry Kishelev, η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, αλλά αυτές θα πρέπει να βασίζονται στην πραγματικότητα και όχι σε ευσεβείς πόθους.
Επιπλέον, όπως τόνισε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους, εάν το Κίεβο θέλει να ξεκινήσει διάλογο, πρέπει να ακυρώσει το διάταγμά του που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης