Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία πανωλεθρίας από τον Podolyak (Ουκρανία): Η Ρωσία επελαύνει όλο και πιο βαθιά στην επικράτειά μας

Ομολογία πανωλεθρίας από τον Podolyak (Ουκρανία): Η Ρωσία επελαύνει όλο και πιο βαθιά στην επικράτειά μας
«Παρατηρούμε πώς συνεχίζουν να κατασκευάζουν όπλα, να ενισχύονται και να πετυχαίνουν την αναπλήρωση των προμηθειών τους» παραδέχεται ο σύμβουλος του Zelensky
Ο κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Mikhailo Podolyak, αναγνώρισε τη δύσκολη κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο μέτωπο, σημειώνοντας την αυξημένη πίεση που υφίστανται από τα ρωσικά στρατεύματα.
«Είμαστε σε άμυνα και οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν. Προχωρούν όλο βαθιά», τόνισε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.
«Επιπλέον, παρατηρούμε πώς συνεχίζουν να κατασκευάζουν όπλα, να ενισχύονται και να επιτυγχάνουν την αναπλήρωση των προμηθειών τους», πρόσθεσε ο Podolyak.
«Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα με την έλλειψη όπλων», παραδέχτηκε.
«Ετοιμαζόμαστε για διάφορα σενάρια. Θα υπάρξει μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση; Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι έτοιμοι για αυτό σε αυτή την κλίμακα, αλλά θα συνεχίσουν να προχωρούν και χωρίς όπλα δεν μπορούμε να διαταράξουμε την εφοδιαστική τους αλυσίδα», επεσήμανε.
Ο σύμβουλος του Zelensky απέρριψε την ιδέα του «παγώματος» της σύγκρουσης, η οποία είχε προταθεί προηγουμένως από τον επικεφαλής της παράταξης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας στη Bundestag, Rolf Mützenich.
«Σε ποιον να μιλήσει για πάγωμα; Η Ρωσία έχει ξεκάθαρους στόχους <...> και δεν είναι έτοιμη να παγώσει τώρα», εκτίμησε σχετικά με την τακτική της Μόσχας.
Κατά τη γνώμη του, στη σύγκρουση στην Ουκρανία «δεν μιλάμε για εδάφη, αλλά για κυριαρχία».
«Η Ρωσία θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη, ή η Ρωσία θα χάσει και η νομιμότητα θα επικρατήσει στην Ευρώπη», διεμήνυσε ο Podolyak, σε μια αγωνιώδη έκκληση για ευρωπαϊκή στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο.
Το πρόβλημα, είπε, είναι ότι «ορισμένες χώρες» που βοηθούν το Κίεβο «φοβούνται να κερδίσουν» τη σύγκρουση.
Νωρίτερα, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, αναγνώρισε τη δύσκολη κατάσταση σχεδόν σε ολόκληρη τη γραμμή μάχης, καθώς και την πιθανότητα προόδου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων προς ορισμένες κατευθύνσεις.
Ενώ ο πρώην γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Danilov σημείωσε την κούραση της ουκρανικής κοινωνίας από τη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης