Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συγκροτεί ετερόκλητο αντιTrump μέτωπο ο Biden - Κάλεσμα στους ψηφοφόρους της Nikki Haley

ΗΠΑ: Συγκροτεί ετερόκλητο αντιTrump μέτωπο ο Biden - Κάλεσμα στους ψηφοφόρους της Nikki Haley
«Ψηφοφόροι της Nikki Haley, ο Donald Trump δεν θέλει την ψήφο σας», τονίζει ο Biden
Η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Joe Biden απευθύνθηκε ευθέως στους υποστηρικτές της Nikki Haley, της μέχρι πρότινος διεκδικήτριας του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, που αποσύρθηκε από την κούρσα αυτόν τον μήνα, ούσα η τελευταία αντίπαλος του Donald Trump στις προκριματικές του κόμματος.
«Ψηφοφόροι της Nikki Haley, ο Donald Trump δεν θέλει την ψήφο σας», ανέφερε ο Biden σε μια ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που περιλάμβανε και έναν υπερσύνδεσμο ο οποίος οδηγούσε σε μια νέα διαφήμιση της εκστρατείας του. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: υπάρχει θέση για εσάς στην εκστρατεία μου», πρόσθεσε.


Η διαφήμιση δείχνει τον Trump να αποκαλεί τη Haley «κοκορόμυαλη» και να απορρίπτει την υποψηφιότητά της.
«Έχει τρελαθεί, είναι ένας πολύ θυμωμένος άνθρωπος» ανέφερε ο Trump για την πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.
Εκπρόσωποι της Haley και του Trump δεν ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο.
Η Haley επέμεινε στην υποψηφιότητά της όταν όλοι οι άλλοι διεκδικητές του χρίσματος είχαν αποσυρθεί και υποσχόταν πολιτικές που προσέλκυαν Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους οι οποίοι απορρίπτουν τον Trump.
Περίπου 570.000 ψηφοφόροι σε τρεις κρίσιμες Πολιτείες (Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα και Μίσιγκαν) ψήφισαν την Haley στις προκριματικές εκλογές του GOP, ένας μικρός αριθμός αλλά σημαντικός δεδομένου ότι οι Πολιτείες αυτές κρίθηκαν με ελάχιστη διαφορά στις προηγούμενες εκλογές.
Ο Biden, 81 ετών, θα χρειαστεί όση στήριξη μπορεί να βρει, δεδομένου ότι έχουν διατυπωθεί ανησυχίες για την ηλικία του και την κατάσταση της υγείας του ενόψει μιας δεύτερης προεδρικής θητείας.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις του Reuters/Ipsos δείχνουν ότι η δημοτικότητά του βρίσκεται στο 40% και προβλέπουν μια μάχη στήθος με στήθος με τον 77χρονο Trump στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης