Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτα τους καρατομεί και μετά τους κάνει διπλωμάτες - O Zelensky θα διορίσει τον Danilov πρεσβευτή στη Μολδαβία

Πρώτα τους καρατομεί και μετά τους κάνει διπλωμάτες - O Zelensky θα διορίσει τον Danilov πρεσβευτή στη Μολδαβία
«Ο Alexey Danilov θα συνεχίσει στο διπλωματικό πεδίο. Και για να είμαι πιο ακριβής, έχω εγκρίνει την υποψηφιότητά του ως νέου μας πρεσβευτή στη Μολδαβία» είπε ο Zelensky
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι σχεδιάζει να διορίσει τον πρώην γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας Alexey Danilov ως πρεσβευτή στη Μολδαβία.
«Ο Alexey Danilov θα συνεχίσει στο διπλωματικό πεδίο. Και για να είμαι πιο ακριβής, έχω εγκρίνει την υποψηφιότητά του ως νέου μας πρεσβευτή στη Μολδαβία», είπε ο Zelensky.
Ωστόσο, δεν είπε εάν έχει ληφθεί συμφωνία (συγκατάθεση για υποδοχή πρέσβη) από τις αρχές της Μολδαβίας.
Πάντως καμία προεδρική εντολή για το σκοπό αυτό δεν έχει αναρτηθεί στον προεδρικό ιστότοπο μέχρι στιγμής.
Ο Zelensky απομάκρυνε τον πρεσβευτή της χώρας στη Μολδαβία Mark Shevchenko, ο οποίος εκπροσωπούσε την Ουκρανία στο Κισινάου από το 2019.
Την Τρίτη (26/3), ο Zelensky απομάκρυνε τον Danilov από γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας και διόρισε τον Alexander Litvinenko, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ουκρανίας, να τον διαδεχθεί.
Υπενθυμίζεται ότι έχει διορίσει πρεσβευτή στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Valery Zaluzhny τον οποίο απομάκρυνε από τη θέση του αρχηγού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης