Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brenner (Διεθνείς Σχέσεις - Pittsburgh University): Τεράστιο γεωστρατηγικό λάθος των ΗΠΑ να αποδυναμώσουν τη Ρωσία με την Ουκρανία

Brenner (Διεθνείς Σχέσεις - Pittsburgh University): Τεράστιο γεωστρατηγικό λάθος των ΗΠΑ να αποδυναμώσουν τη Ρωσία με την Ουκρανία
Το σχέδιο των ΗΠΑ έχει αποτύχει άδοξα από κάθε άποψη, επισημαίνει ο Αμερικανός καθηγητής
Οι ΗΠΑ έκαναν τεράστιο λάθος προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν την Ουκρανία για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, θεωρεί ο Michael Brenner, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Pittsburgh University και ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Διατλαντικών Σχέσεων στο Johns Hopkins School of Advanced International Studies (SAIS).
«Σχετικά με την Ουκρανία, ήταν ένα τεράστιο γεωστρατηγικό λάθος που είχε αρνητικές ηθικές συνέπειες: η κυνική θυσία μισού εκατομμυρίου Ουκρανών που χρησιμοποιήθηκαν ως τροφή για κανόνια και φυσική καταστροφή της χώρας, με σκοπό την αποδυνάμωση και την περιθωριοποίηση της Ρωσίας», επεσήμανε μιλώντας στους Asia Times.
Σύμφωνα με τον Brenner, «η ήττα στην Ουκρανία συνεπάγεται πολύ περισσότερα από τη στρατιωτική κατάρρευση των ουκρανικών δυνάμεων».
«Η Δύση έχει ρίξει ό,τι έχει και δεν έχει σε αυτή την εκστρατεία: το απόθεμά της σε σύγχρονα όπλα, ένα σώμα συμβούλων, δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, ένα δρακόντειο σύνολο οικονομικών κυρώσεων που έχουν σχεδιαστεί για να γονατίσουν τη ρωσική οικονομία και ένα αδυσώπητο σχέδιο που στοχεύει απομονώνοντας τη Ρωσία και υπονομεύοντας τη θέση του Putin.
Έχει αποτύχει άδοξα από κάθε άποψη.
Η Ρωσία είναι πολύ ισχυρότερη σε κάθε διάσταση από ό,τι πριν από τον πόλεμο, η οικονομία της είναι πιο εύρωστη από οποιαδήποτε δυτική οικονομία, έχει αποδειχθεί στρατιωτικά ανώτερη και έχει κέρδισε τις συμπάθειες σχεδόν όλου του κόσμου έξω από τη συλλογική Δύση», τόνισε ο ειδικός.
Κατά την άποψή του, «η υπόθεση ότι η Δύση παραμένει θεματοφύλακας των παγκόσμιων υποθέσεων έχει αποδειχθεί φανταστική».
«Τέτοια συνολική αποτυχία σημαίνει μείωση της ικανότητας των ΗΠΑ να διαμορφώνουν τις παγκόσμιες υποθέσεις σε θέματα οικονομίας και ασφάλειας», είπε ο Brenner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης