Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρή προειδοποίηση Zakharova στο Ισραήλ: Κατάφωρη παραβίαση εθνικής κυριαρχίας οι επιθέσεις στη Συρία

Αυστηρή προειδοποίηση Zakharova στο Ισραήλ: Κατάφωρη παραβίαση εθνικής κυριαρχίας οι επιθέσεις στη Συρία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ διεμήνυσε ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να έχουν «εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες» και τις χαρακτήρισε «κατηγορηματικά απαράδεκτες»
Η Ρωσία καταδικάζει τα ισραηλινά πλήγματα στη Συρία και τα θεωρεί κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας αυτής της χώρας, δήλωσε σήμερα 29/3 η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Νωρίς σήμερα το πρωί το Ισραήλ εξαπέλυσε τις φονικότερες επιδρομές εδώ και μήνες στη βόρεια Συρία, στην επαρχία του Χαλεπιού.
Ανέφερε επίσης ότι σκότωσε έναν υψηλόβαθμο διοικητή της Hezbollah στον Λίβανο, εντείνοντας την εκστρατεία του εναντίον συνεργατών του Ιράν στην περιοχή, παράλληλα με τον πόλεμο που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας.
Η Zakharova υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να έχουν «εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες» και τις χαρακτήρισε «κατηγορηματικά απαράδεκτες», καθώς «συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας και των θεμελιωδών κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Επικίνδυνες απειλές Ισραήλ προς Λίβανο και Συρία - «Θα κυνηγήσουμε τη Hezbollah στη Βηρυτό, στη Δαμασκό κι ακόμα πιο μακριά»

Νωρίτερα, ο Yoav Gallant υπουργός Άμυνας του Ισραήλ τόνισε ότι ο ισραηλινός στρατός θα επεκτείνει την εκστρατεία του κατά της Hezbollah, λίγες ώρες αφότου το εβραϊκό κράτος ανακοίνωσε την εξουδετέρωση ενός ανώτατου διοικητή πυραύλων της σιιτικής οργάνωσης στο νότιο Λίβανο και ξεχωριστές επιθέσεις που που σκότωσαν αρκετούς μαχητές της Hezbollah στο Χαλέπι της Συρίας.
«Το Ισραήλ στρέφεται από την άμυνα στην καταδίωξη της Hezbollah, θα φτάσουμε όπου δραστηριοποιείται η οργάνωση, στη Βηρυτό, τη Δαμασκό και σε ακόμα πιο απομακρυσμένα μέρη», επεσήμανε σχετικά ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας στη βόρεια διοίκηση του στρατού.
Ο Λίβανος και το Ισραήλ θεωρούνται εχθρικά κράτη, αλλά σε μεγάλο βαθμό τηρείται η ανακωχή μεταξύ των δύο πλευρών μετά τη σύγκρουση τους το 2006.
Υπήρξαν αρκετές επιθέσεις με ρουκέτες μικρής κλίμακας τα τελευταία χρόνια από τον Λίβανο, που συνορεύει με το Ισραήλ στα βόρεια, που έχουν προκαλέσει αντίποινα από το Ισραήλ.
Παλαιστινιακές φατρίες στον Λίβανο αλλά και παρακλάδια της Hezbollah πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις με ρουκέτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης