Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Αλχημείες Zelensky, δεν θα συμμετάσχουμε στη διάσκεψη για την Ουκρανία

Zakharova (Ρωσία): Αλχημείες Zelensky, δεν θα συμμετάσχουμε στη διάσκεψη για την Ουκρανία
Η Ρωσία δεν προτίθεται να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την Ουκρανία
Η Ρωσία δεν προτίθεται να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την Ουκρανία, το ενδεχόμενο της οποίας ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Νωρίτερα, ο κορυφαίος Ουκρανός διπλωμάτης δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τη διευθέτηση της ένοπλης σύγκρουσης με την Ουκρανία θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης συνόδου κορυφής για την "ειρηνευτική φόρμουλα" του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Ρωσία δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε μια τέτοια διάσκεψη.
Η φόρμουλα του Zelensky δεν είναι παρά αλχημεία", επισήμανε ο διπλωμάτης.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στη σύνοδο κορυφής της G20 στα μέσα Νοεμβρίου 2022, παρουσίασε ένα ειρηνευτικό σχέδιο δέκα σημείων που δεν λαμβάνει υπόψη τη θέση της Μόσχας.
Συγκεκριμένα, ζητά την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα του 1991 και την επιστροφή του ελέγχου της "αποκλειστικής οικονομικής ζώνης" στη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα στην Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σημείωσε ότι οι δηλώσεις του Κιέβου για ειρηνική διευθέτηση έγιναν χωρίς να ληφθούν υπόψη οι υπάρχουσες πραγματικότητες.
Η Μόσχα δεν βλέπει καμία πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία, γι' αυτό και συνεχίζει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης