Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία δεν απειλεί το ΝΑΤΟ – Orban (Ουγγαρία): Ουδέτερη ζώνη… η Ουκρανία

Η Ρωσία δεν απειλεί το ΝΑΤΟ – Orban (Ουγγαρία): Ουδέτερη ζώνη… η Ουκρανία
Η Ρωσία δεν θα αποδεχθεί ποτέ την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είπε ο Orban
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος επίθεσης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Victor Orban, ο οποίος τόνισε ότι το καλύτερο θα ήταν η Ουκρανία να αποτελέσει μια ουδέτερη ζώνη μεταξύ της Ρωσίας και των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.
Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας, Wolfgang Schuessel, ο Orban είπε ότι η Ρωσία δεν θα αποδεχθεί ποτέ η Ουκρανία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς κάτι τέτοιο θα έφερνε τη Συμμαχία στα σύνορα της.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρότεινε να ρίξει κανείς μια ματιά στον πολιτικό χάρτη, επισημαίνοντας ότι θα ήταν ιδανικό για την Ουκρανία, ως γείτονας της Ρωσίας, να αποτελέσει μια ουδέτερη ζώνη με εγγυήσεις ασφαλείας.
«Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε οι Ουκρανοί κινδυνεύουν να χάσουν εντελώς την χώρα τους» είπε ο Orban, με τον Schuessel όμως να εκφράζει την αντίθεση του, αναφέροντας πως η Δύση θα πρέπει να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία προκειμένου αυτή να ενταχθεί όχι μόνο στην ΕΕ αλλά και στο ΝΑΤΟ.

Συνομιλίες Δύσης απευθείας με τη Ρωσία

Στο πλαίσιο αυτό ο Orban υποστήριξε πως η Δύση πρέπει να διεξάγει απευθείας συνομιλίες με τη Ρωσία, και όχι με την Ουκρανία για την επίλυση του ουκρανικού.
Όπως είπε, η Μόσχα δεν βλέπει την Ουκρανία ως κατάλληλο εταίρο για διαπραγματεύσεις.
Ο Orban επισήμανε πως οι συνομιλίες θα πρέπει να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό, αναφέροντας πως εάν η Ρωσία αρχίσει διαπραγματεύσεις μόνο με τις ΗΠΑ, τότε τα συμφέροντα της Ευρώπης θα τεθούν σε κίνδυνο, διότι πέρα από το θέμα της Ουκρανίας, οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αφορούν και ευρύτερα θέματα που άπτονται της μελλοντική αρχιτεκτονικής ασφαλείας της Ευρώπης.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Orban κάλεσε τους Ευρωπαίους να καταβάλλουν μεγαλύτερες διπλωματικές προσπάθειες για να αποτρέψουν περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης