Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόλυτη κυριαρχία των Ρώσων στους αιθέρες, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους Ουκρανούς

Απόλυτη κυριαρχία των Ρώσων στους αιθέρες, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους Ουκρανούς
Κρίσιμη έλλειψη πυραύλων αεράμυνας για τους Ουκρανούς, σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW)
Η συνεχής υποβάθμιση του συστήματος αεράμυνας της Ουκρανίας δίνει στη Ρωσία πλεονέκτημα στη σύγκρουση, σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).
Η "περαιτέρω υποβάθμιση" θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει στη ρωσική αεροπορία την ασφάλεια κατά μήκος της μετωπικής γραμμής και να της επιτρέψει να διεξάγει "αεροπορικές επιχειρήσεις ρουτίνας μεγάλης κλίμακας" σε ουκρανικές πόλεις με "καταστροφικά αποτελέσματα", προειδοποίησε το ISW.
"Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ομπρέλας αεράμυνας της Ουκρανίας παρέχει μία από τις πιο άμεσες οδούς μέσω των οποίων οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μη γραμμικές επιχειρησιακές επιπτώσεις", ανέφερε το think tank με έδρα τις ΗΠΑ στην τελευταία του έκθεση.

Κρίσιμη έλλειψη πυραύλων αεράμυνας για τους Ουκρανούς

"Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει όλο και περισσότερο για μια κρίσιμη έλλειψη πυραύλων αεράμυνας τους επόμενους μήνες και η περαιτέρω υποβάθμιση της ομπρέλας αεράμυνας της Ουκρανίας όχι μόνο θα περιορίσει την ικανότητα της Ουκρανίας να προστατεύσει κρίσιμα στοιχεία της πολεμικής της προσπάθειας στα μετόπισθεν, αλλά πιθανότατα θα προσφέρει επίσης στη ρωσική αεροπορία παρατεταμένη ασφαλή λειτουργία κατά μήκος της μετωπικής γραμμής.
"Αυτή η ασφάλεια θα επέτρεπε στις ρωσικές δυνάμεις να αυξήσουν σημαντικά τα πλήγματα με γλιστρώντας βόμβες σε κλίμακα και πιθανώς θα επέτρεπε ακόμη και στις ρωσικές δυνάμεις να διεξάγουν αεροπορικές επιχειρήσεις ρουτίνας μεγάλης κλίμακας κατά των εγγύς οπίσθιων ουκρανικών υλικοτεχνικών εγκαταστάσεων και πόλεων με καταστροφικά αποτελέσματα.
"Οι διευρυμένες αεροπορικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να υποβαθμίσουν σημαντικά τις ουκρανικές μαχητικές ικανότητες και να απομονώσουν τομείς του πεδίου μάχης για την υποστήριξη των προσπαθειών να επιτύχουν επιχειρησιακά σημαντικά κέρδη", τονίζουν.

Αμερικανική βοήθεια

Το ISW τονίζει ότι η περαιτέρω αμερικανική βοήθεια για την ασφάλεια - η οποία έχει ανασταλεί εν μέσω πολιτικών συζητήσεων στην Ουάσινγκτον - θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ευρύτερη και πιο σταθερή ουκρανική ομπρέλα αεράμυνας που θα στερούσε από τις ρωσικές δυνάμεις αυτές τις ευκαιρίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης