Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sirsky (αρχηγός ουκρανικού στρατού): Δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο – Στόχος μια νέα αντεπίθεση

Sirsky (αρχηγός ουκρανικού στρατού): Δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο – Στόχος μια νέα αντεπίθεση
Τις εντολές δεν τις συζητάμε, τις εκτελούμε είπε ο Sirsky
Στην παραδοχή ότι ο ουκρανικός στρατός είναι αντιμέτωπος με πολύ σοβαρές δυσκολίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου προχώρησε ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Alexander Sirsky, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι η προετοιμασία για μια νέα ουκρανική αντεπίθεση.
«Η κατάσταση στο μέτωπο είναι πραγματικά δύσκολη.
Φυσικά, κάθε μέρα απαιτεί μέγιστη προσπάθεια από τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς μας» υποστήριξε ο Sirsky, αναφέροντας πως η Ρωσία χρησιμοποιεί κατευθυνόμενες βόμβες με τις οποίες καταστρέφει τις θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καθώς και ότι διατηρεί τεράστιο πλεονέκτημα στο πυροβολικό, καθώς σε κάθε οβίδα των Ουκρανών αντιστοιχούν έξι των Ρώσων.

Προετοιμασία για αντεπίθεση

Πάντως και παρά τα τεράστια προβλήματα σε πυρομαχικά, ο Sirsky υποστήριξε πως ο στόχος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι η προετοιμασία για μια νέα αντεπίθεση.
«Στόχος μας είναι να εμποδίσουμε την απώλεια εδαφών μας, να σχηματίσουμε και να προετοιμάσουμε εφεδρικές δυνάμεις για επιθετικές επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού.

Γιατί ο Zelensky απέλυσε τον Zaluzhny

Κληθείς να σχολιάσει την αποπομπή του Valery Zaluzhny, του προκατόχου του στην θέση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, ο Sirsky είπε ότι ο πρόεδρος Zelensky είχε καλούς λόγους για να τον απομακρύνει.
«Ο στρατός έχει ένα καθήκον.
Δεν συζητάμε τις εντολές.
Τις εκτελούμε» επισήμανε ο Sirsky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης