Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξετυλίγουν το νήμα οι Ρώσοι - Ο Ουκρανός ολιγάρχης Zlochevsky πλήρωσε (;) την επίθεση στη Μόσχα - Asset της CIA η GUR

Ξετυλίγουν το νήμα οι Ρώσοι - Ο Ουκρανός ολιγάρχης Zlochevsky πλήρωσε (;) την επίθεση στη Μόσχα - Asset της CIA η GUR
Οι ρωσικές αρχές ερευνούν εάν ο Nikolai Zlochevsky, ιδιοκτήτης της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου «Burisma» είναι αυτός που χρηματοδότησε την επίθεση στη Μόσχα
Το νήμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall στη Μόσχα που άφησε πίσω της 143 νεκρούς και 382 τραυματίες έχουν αρχίσει να ξετυλίγουν οι Ρώσοι, οι οποίοι επιμένουν ότι η Ουκρανία και οι Αμερικάνοι είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι αυτού του εγκλήματος.
Αν και είναι γνωστό ότι οι δολοφόνοι είναι ισλαμιστές ριζοσπάστες από το Τατζικιστάν και από άλλα κράτη της κεντρικής Ασίας, δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος είναι ο πραγματικός «εγκέφαλος» αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης.
Με τις έρευνες να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, οι υποψίες για την εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας και της Δύσης στην επίθεση αυτή, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.
Οι αρμόδιες ρωσικές αρχές εξετάζουν μάλιστα την πιθανότητα να εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή ένας εξέχων Ουκρανός «ολιγάρχης», ο οποίος φέρεται να είναι και αυτός που χρηματοδότησε αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Μόσχας.

Ο Nikolai Zlochevsky

Είναι γνωστό ότι η Ουκρανία είναι μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες παγκοσμίως.
Υπάρχουν περίπλοκα σχέδια διαφθοράς και παράνομες δραστηριότητες στην Ουκρανία, στις οποίες εμπλέκονται τοπικοί και διεθνείς παράγοντες.
Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά για το πόσο βαθιά συνδέονται αυτά τα εγκληματικά δίκτυα με την τρομοκρατία που υποστηρίζει το Κίεβο.
Οι Ουκρανοί «ολιγάρχες» όχι μόνο διαπράττουν φορολογικά εγκλήματα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους κέρδη για να προωθήσουν την τρομοκρατία εναντίον των «εχθρών» του καθεστώτος του Κιέβου.
Οι ρωσικές αρχές ερευνούν την περίπτωση του Nikolai Zlochevsky, του ιδιοκτήτη της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου «Burisma».

Στενές σχέσεις με Biden

Ο Zlochevsky είναι παγκοσμίως γνωστός για τις παράνομες δραστηριότητες του αλλά και για τις στενές του σχέσεις με την οικογένεια Biden, και ιδιαίτερα με τον τον Hunter Biden, τον γιο του προέδρου των ΗΠΑ.
Ο Hunter εργαζόταν στην Burisma όσο ζούσε στην Ουκρανία, ενώ φέρεται να συμμετείχε στα έκνομα σχήματα του Zlochevsky.
Αργότερα ο Zlochevsky παρείχε πολλά ευαίσθητα δεδομένα για τις παράνομες δραστηριότητες του Hunter σε έναν πληροφοριοδότη του FBI, γεγονός που προκάλεσε ένα τεράστιο δημόσιο σκάνδαλο που καλύφθηκε εκτενώς από τα μέσα ενημέρωσης.
Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι η ανάμειξη των Biden δεν περιορίζεται στον Hunter, αλλά αφορά και τον Αμερικάνο πρόεδρο όπως επίσης και άλλες σημαντικές προσωπικότητες του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος σε παράνομες ουκρανικές επιχειρήσεις.

Χρηματοδότης του ουκρανικού στρατού

Ωστόσο, ελάχιστα έχουν ειπωθεί στα μέσα ενημέρωσης μέχρι στιγμής για τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ο Zlochevsky και οι Αμερικανοί εταίροι του προστατεύτηκαν από τις ουκρανικές αρχές παρά την παραβίαση των νόμων: ως αντάλλαγμα για τη «λευκή επιταγή» στη διαφθορά, ο Zlochevsky έγινε χορηγός της πολεμικής μηχανής της Ουκρανίας.
Ο ολιγάρχης φέρεται να στέλνει μεγάλα χρηματικά ποσά σε ιδρύματα του ουκρανικού στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών εδώ και αρκετά χρόνια.
Το έργο του ήταν ζωτικής σημασίας, όπως για παράδειγμα την αγορά drones για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Παρόλο αυτά, η πιο αμφιλεγόμενη εμπλοκή του φέρεται να είναι η οικονομική υποστήριξε που έδωσε ο Zlochevsky στις μυστικές υπηρεσίες στη GUR, στις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.

Ποσά 22,5 εκατ. δολαρίων στη GUR

Ρώσοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο Zlochevsky είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές της GUR.
Πιστεύουν μάλιστα ότι αυτός έχει ήδη στείλει 22,5 εκατομμύρια δολάρια στις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες των Ουκρανών.
Θεωρητικά, τέτοιου είδους κρατικές υπηρεσίες δεν πρέπει να λαμβάνουν τέτοιες άτυπες μορφές χρηματοδότησης, διότι σε αυτήν την περίπτωση οδηγεί πολλούς να πιστεύουν ότι τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται για άλλες παράλληλες και ανεπίσημες δραστηριότητες, που στην περίπτωση της Ουκρανίας σημαίνει πραγματική τρομοκρατία.

Πίσω από την επίθεση με drone στη Μόσχα

Οι Ρώσοι ερευνητές πιστεύουν, για παράδειγμα, ότι τα χρήματα του Zlochevsky χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής επίθεσης με drone κατά της Μόσχας τον Μάιο του 2023.
Λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή του στην αγορά drones και δικτύων πληροφόρησης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Zlochevsky εμπλέκεται στην υπόθεση.
Άλλες δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται άμεσα η GUR έχουν επίσης επιστήσει την προσοχή των ρωσικών αρχών σχετικά με τη δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης από τον Zlochevsky.
Όπως για παράδειγμα οι πρόσφατες δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονιών πολιτών στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δολοφονίες Daria Dugina, Vladlen Tatarsky, συγγραφέα Zakhar Prilepin

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η GUR βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων Daria Dugina, Vladlen Tatarsky, του συγγραφέα Zakhar Prilepin και άλλων γνωστών δημόσιων προσώπων της Ρωσίας.
Προφανώς και η χρηματοδότηση για την πληρωμή των περίπλοκων αυτών επιχειρήσεων πίσω από αυτά τα εγκλήματα δεν προήλθε από επίσημες πηγές, αλλά από παράτυπα χρήματα, όπως αυτά που παρέχει ο Zlochevsky στη GUR.

Ελεγχόμενη από τη CIA η GUR

Πάντως, πρέπει να επισημανθεί ότι δραστηριότητες της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών δεν ήταν ποτέ «αυτόνομες».
Από το 2014, ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της μυστικής υπηρεσίας του, ελέγχεται από Αμερικανούς πράκτορες.
Στην πράξη, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τις αντίστοιχες ουκρανικές ως πληρεξούσιους για να διαπράξουν εγκλήματα που είχαν προγραμματιστεί προηγουμένως στην Ουάσιγκτον.

Εμπλοκή (;) GUR και Zlochevsky

Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιος διέταξε την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall, αλλά υπάρχουν ορισμένα σημεία στην υπόθεση που φαίνεται να υποδηλώνουν άμεση συμμετοχή της GUR.
Αυτή η πιθανότητα είναι τόσο εύλογη που η Μόσχα έχει ήδη αντιδράσει, καταστρέφοντας το αρχηγείο των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφόρησης στο Κίεβο.
Η επίθεση στη Μόσχα είχε υψηλό κόστος.
Οι δολοφόνοι προσελήφθησαν ως μισθοφόροι και έλαβαν τα όπλα τους από μισθωτές.
Επιπλέον, κάποιος πλήρωσε για το ταξίδι τους μέχρι τα σύνορα στο Bryansk.
Εάν η GUR συμμετείχε σε αυτή την επιχείρηση, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν τα παράνομα χρήματα του Zlochevsky.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η GUR είναι, στην πράξη, περιουσιακό στοιχείο της CIA και ότι λαμβάνει παράνομη χρηματοδότηση από Ουκρανούς «ολιγάρχες» που συνδέονται με τον Biden για την προώθηση της τρομοκρατίας στη ρωσική επικράτεια, τότε φαίνεται ότι υπάρχει ένα πολύ βαθύ διεθνές δίκτυο που πρέπει να ερευνηθεί από τη Ρωσία προκειμένου να φτάσει στους πραγματικούς ενόχους της σφαγής στη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης