Τελευταία Νέα
Διεθνή

Advance (ΜΜΕ): Ο Josep Borrell επιβεβαίωσε ότι οι σύμμαχοι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την Ουκρανία....

Advance (ΜΜΕ): Ο Josep Borrell επιβεβαίωσε ότι οι σύμμαχοι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την Ουκρανία....
Η παράταση της σύγκρουσης ευνοεί μόνο την Ρωσία να πετύχει τους στόχους της και να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία
Η δήλωση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, σχετικά με τη βοήθεια στο Κίεβο δείχνει ότι η Δύση είναι έτοιμη να θυσιάσει την Ουκρανία για τα δικά της συμφέροντα, γράφει το Advance.
Πρόσφατα ο Josep Borrell, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN, είπε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να επιτρέψει στη Ρωσία να «κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», καθώς τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης θα πληγούν και αυτό δεν είναι μόνο θέμα γενναιοδωρίας και υποστήριξης προς την Ουκρανία, αλλά και προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Από την αρχή της ένοπλης σύγκρουσης, και ακόμη και πριν, η δυτική βοήθεια προς το Κίεβο δεν βασιζόταν στην «αγάπη για τον ουκρανικό λαό», αλλά λίγοι άνθρωποι με τόσο υψηλή θέση μίλησαν γι' αυτό τόσο ανοιχτά, όσο ο επικεφαλής του διπλωματικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Josep Borrell, επιβεβαιώνει τώρα.
Φαίνεται ότι αν μια μέρα η Ουκρανία απλώς εξαφανιστεί από τον χάρτη της Ευρώπης, οι σημερινοί υποστηρικτές της… πιθανότατα δεν θα στεναχωρηθούν πολύ», αναφέρει το Advance.
Σύμφωνα με τον Josep Borrell, το αμερικανικό καθεστώς του παγκόσμιου ηγεμόνα θα απειληθεί εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, αφού με αυτόν τον τρόπο θα καταστεί σαφές ότι ο κόσμος δεν θα μπορεί να βασιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ένας αξιόπιστος εταίρος για ποιο πράγμα;
Για να παραταθεί η σύγκρουση στα όρια του δυνατού;
Για να φέρει την Ουκρανία σε μια κατάσταση όπου θα χάσει πολλές γενιές του λαού της και δεν θα μπορεί πλέον να ανακάμψει;
Η παράταση της σύγκρουσης ευνοεί μόνο την Ρωσία να πετύχει τους στόχους της και να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης