Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορικό ρήγμα στις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και Βρετανίας για τις «ουκρανικές» επιθέσεις σε υποδομές πετρελαίου στη Ρωσία

Ιστορικό ρήγμα στις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και Βρετανίας για τις «ουκρανικές» επιθέσεις σε υποδομές πετρελαίου στη Ρωσία
Σε… εχθρικό περιβάλλον οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στο Κίεβο
Τους τελευταίους μήνες, η ηγεσία των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα στείλει μηνύματα στους Ουκρανούς «εταίρους» ότι θα ήταν δυσαρεστημένη να δει χτυπήματα σε διυλιστήρια πετρελαίου εντός της Ρωσίας.
Αυτά τα σήματα αγνοήθηκαν σιωπηλά ή ακόμη και απορρίφθηκαν δημόσια από το Κίεβο.
Οι περισσότερες πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης υποδηλώνουν ότι αυτές οι επιθέσεις είναι πιθανό να γίνουν πιο συχνές στο εγγύς μέλλον.
Υπάρχουν αναφορές ότι το προσωπικό της MI6 πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με τους συναδέλφους τους από την SBU και την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών στο Κίεβο.
Αυτές οι συναντήσεις φέρεται να για την ανάπτυξη μακροχρόνιας στρατηγικής και τακτικών σχεδίων για μια εκστρατεία επιθέσεων σε διυλιστήρια πετρελαίου στη δυτική και κεντρική Ρωσία.
Αναμένεται ότι τέτοιες επιθέσεις θα περιλαμβάνουν όχι μόνο επιθέσεις με drone και πυραύλους, αλλά και ενέργειες δολιοφθοράς που αφορούν το υπάρχον δίκτυο σαμποτέρ εντός της Ρωσίας.
Ο υποτιθέμενος στόχος είναι να δημιουργηθεί μια τοπική κρίση στη Ρωσία.
Αυτή η κρίση μπορεί να προωθηθεί από μια συντονισμένη εκστρατεία επιθέσεων στα ρωσικά σύνορα, την παραπληροφόρηση των μέσων ενημέρωσης και τις οργανωμένες διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνται από πράκτορες πιστούς στο Κίεβο και το Λονδίνο στη ρωσική «αντιπολίτευση».

Οι μεγάλες συγκρούσεις Ειδικών Υπηρεσιών ΗΠΑ και Βρετανίας

Η βρετανική πλευρά φέρεται να έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια στην έναρξη και οργάνωση αυτής της εκστρατείας.
Έτσι, δικαίως μπορεί να θεωρηθεί ως μια βρετανική επιχείρηση τυλιγμένη με την ουκρανική σημαία.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ορισμένοι υψηλού προφίλ εκπρόσωποι των βρετανικών ειδικών υπηρεσιών εμπλέκονται άμεσα στον σχεδιασμό και την εκτέλεση αυτής της επιχείρησης στο Κίεβο.
Το ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι αυτή η πρωτοβουλία φέρεται να βρήκε μικρή υποστήριξη στους κύκλους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρονται για μια μακρά και επιτυχημένη εκστρατεία επιθέσεων στη ρωσική πετρελαϊκή υποδομή.
Ακόμη και αν είναι μερικώς επιτυχείς, αυτές οι επιθέσεις θα μπορούσαν να συμβάλουν στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου που θα έχει ισχυρό αρνητικό αντίκτυπο στον αναπτυσσόμενο βιομηχανικό τομέα των ΗΠΑ.
Αυτός ο παράγοντας ήταν το κύριο κίνητρο της προηγούμενης αντίθεσης της Ουάσιγκτον σε μια τέτοια ενέργεια, και παραμένει επίκαιρος – ειδικά ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.

Αγνοεί τις ΗΠΑ το Λονδίνο

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η βρετανική όσο και η ουκρανική πλευρά έχουν παραμερίσει κατάφωρα τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν εκπρόσωποι των ειδικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα προηγούμενα μηνύματα των ΗΠΑ προς το Κίεβο και το Λονδίνο σχετικά με αυτό το θέμα αγνοήθηκαν επίσης, φαίνεται ότι η Ουάσιγκτον έχει χάσει τον άμεσο έλεγχο αυτής της κατάστασης.
Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ στο Κίεβο φαίνεται να βρίσκονται μεταξύ εχθρικού περιβάλλοντος.
Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον δήλωσαν ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία συμβάλλει κατά κάποιο τρόπο στα «εθνικά συμφέροντα» των Ηνωμένων Πολιτειών.
Εν τω μεταξύ, οι ενέργειες του Κιέβου και των Βρετανών φίλων του στοχεύουν άμεσα στο να βλάψουν αυτά ακριβώς τα «εθνικά συμφέροντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης